MAGNUM ΚΡΑΣΙΑ ΒΑΕΝΙ – ΝΑΟΥΣΣΑ

vaeni magnum

MAGNUM ΒΑΕΝΙ

Ο Δαμασκηνός πήρε το όνομά του από το άρωμα του δαμάσκηνου που τον διακρίνει

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία.

Τύπος: Οίνος Ερυθρός ξηρός
Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Οινοποιήση:

Κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης συνδυασμένη με σύγχρονες τεχνικές που επαυξάνουν την δυναμική της ποικιλίας για καλύτερη ποιότητα. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28-30ο C. Η εκχύλιση του χρώματος διαρκεί 5-7 ημέρες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.

Παλαίωση:

Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 18 μήνες. Για περίοδο 6 μηνών από την αναφερόμενη διάρκεια παλαίωσης, ο οίνος αναπαύεται σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια με έντονο κάψιμο. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη

Χρώμα: Βαθύ κόκκινο με πυρόξανθες ανταύγειες

Μύτη:

Χαρακτηριστικό bouquet από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κανέλλας και μία αίσθηση ξύλου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα από βανίλια, τομάτα, ελιά και σοκολάτα.

Γεύση:

Γεμάτο κρασί με πλούσιο σώμα, μαλακό με επίγευση μαύρων φρούτων και τονισμένες τανίνες.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος:

Γύρω στους 20ο C ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη για να εκτιμηθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του.

Συνοδεύει:

Οι πλούσιοι οίνοι με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.

Αποθήκευση: Μεταξύ 5 και 8 χρόνια.

Αλκοόλη 13 % vol.
Σάκχαρα 1,8 g/l
Ολική οξύτητα 5,7 g/l
pH 3,3

cympan 3lt

CYMPAN 3lt

Η ετικέτα φιλοτεχνήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας Έλληνα ζωγράφο Ευθύμιο Βαρλάμη με θέμα
Ο Χριστός στην Ελλάδα σήμερα και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βυζαντινού Μουσείου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία

Τύπος: Ερυθρός. ξηρός
Ποικιλίες: Merlot – Syrah – Ξινόμαυρο

Οινοποίηση:

Επιλεγμένοι αμπελώνες, προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά.

Κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης. Η εκχύλιση επιτυγχάνεται σε 5-6 ημέρες, στους 25-28οC. Ακολουθεί αποζύμωση και μηλογαλακτική ζύμωση. Δημιουργία χαρμανιού πριν την παλαίωση

Παλαίωση:

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 12 μήνες.

Χρώμα: Ζωηρό, βελούδινο πορφυρό

Μύτη:

Σύνθετο μπουκέτο, όπου αναδεικνύονται οι ομορφιές των ποικιλιών ξινόμαυρο, syrah και merlot σε συνδυασμό με τα αρώματα που προσδίδει το βαρέλι.

Γεύση:

Απολαυστικό με απαλές τανίνες και φρουτώδη αρωματική γεύση.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος:

Γύρω στους 18οC. Είναι μία απόλαυση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό.

Συνοδεύει: Ιδανικά κόκκινα κρέατα και τυριά

Αλκοόλη 13 % vol
Σάκχαρα 1.8 g/l
Ολική οξύτητα 5.7 g/l
pH 3.4

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

wine footer clipart
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WINE BOX