zoinos 1

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. – ΖΙΤΣΑ

ZITSA EPILOGES 2016

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας, Λευκός Βιολογικός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Βιολογικός.
Παραγωγή:12000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής είναι βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκονται στην περιοχή Μοναστήρι και Λογγιότες της Ζίτσας. Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο, με μέτριες κλίσεις.
Παραγωγή ανά στρέμμα:700 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες. Όλη η διαδικασία γίνεται σε ξεχωριστή γραμμή από το υπόλοιπο γλεύκος.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,3 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και ανανά / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο, αρωματική επίγευση μακράς διάρκειας.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, λευκά κρέατα και σάλτσες, ζυμαρικά, μαλακά τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2006.

ZITSA HPEIRWTIKO 2016

ΚΛΗΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Τοπικός Ηπειρωτικός Οίνος Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 60%, άλλες λευκές ηπειρωτικές ποικιλίες 40%.
Παραγωγή:15000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται σε περιοχές του νομού Ιωαννίνων.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες. Τα σταφύλια των διαφόρων ποικιλιών συνοινοποιούνται.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 11,5%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: πρασινοκίτρινο / Μύτη: εσπεριδοειδή / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, κρέατα λευκά, ζυμαρικά, παραδοσιακά τυριά της Ηπείρου.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:1998.

ZITSA CLASSIKO 2016

ΖΙΤΣΑ CLASSICO

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 100%.
Παραγωγή:120000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στις πλαγιές του Καλαμά και στην περιοχή Μοναστήρι και Ρουσόπουλο της Ζίτσας . Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο, με μέτριες έως μεγάλες κλίσεις.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο, αρωματική επίγευση.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, λευκά κρέατα και σάλτσες, ζυμαρικά, μαλακά τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας: 1982

ZITSA OREINES DIADROMES 2016

ΟΡΟΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Λευκός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ποικιλιακός Οίνος Ηπείρου
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Chardonnay 70% Traminer 30%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Chardonnay & Traminer Ζίτσα ( Περιοχή Δραγατσούρα 700μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Chardonnay & Traminer δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 8h στους 10o C. Ακολουθεί πίεση σε πνευματικά πιεστήρια, απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας 13-16 oC που διαρκεί 20 – 30 ημέρες.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονες αρωματικές αποχρώσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τα άνθη λουλουδιών, εσπεριδοειδή, πεπόνι, ροδάκινο, εξωτικά φρούτα. Αρωματική και γευστική
πολυπλοκότητα και ισορροπία με ευχάριστη και δροσερή οξύτητα.

debina orange

DEBINA ORANGE

Λευκός ξηρός Ντεμπίνα 12%vol

Κεχριμπαρένιο χρώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Αρώματα ξηρών καρπών, μαρμελάδα εσπεριδοειδών, κίτρο, μέλι, μπαχαρικά.

Ευγενικές τανίτες, ισορροπημένη οξύτητα, πληθωρική επίγευση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

wine footer clipart
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WINE BOX