ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΒΑΕΝΙ – ΝΑΟΥΣΣΑ

Secret code white 750

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Λίγα λόγια για το κρασί…
Ένας ημίξηρος οίνος των ευγενών ποικιλιών Ξινόμαυρου και Μοσχάτου με πλούσια φρουτώδη αρώματα και έντονο σώμα που δεν συναντάνται συχνά στα λευκά κρασιά
Αμπελώνες
Γραμμικά αμφίπλευρα σχήματα
Πυκνότητα φύτευσης
2.700 – 3.500 φυτά ανά εκτάριο
Ανώτατη Παραγόμενη Ποσότητα
10.000 kg ανά εκτάριο
Περιοχή
Αμπελουργική Ζώνη Νάουσας, ΒΔ Μακεδονία
Έδαφος
Αργιλώδες & Ασβεστώδες
Ποικιλία
Ξινόμαυρο & Μοσχάτο Λευκό
Τύπος
Λευκός Ημίξηρος
Συγκομιδή
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
Οινοποίηση
Κλασσική μέθοδος λευκής οινοποίησης του πρώτου χυμού της ποικιλίας Ξινόμαυρο, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία (16° – 18°C).
Παλαίωση
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
8° – 10°C
Στο κελάρι
1 με 2 χρόνια
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό, απαλό κίτρινο χρώμα. Ευχάριστα τερπενικά αρώματα και αρώματα εξωτικών φρούτων όπως passion fruit. Το τέλος αφήνει μία ικανοποιητική αίσθηση οξύτητας η οποία ενδυναμώνει τις γεύσεις και αφήνει μια καθαρή φρεσκάδα στον ουρανίσκο
Συνοδεύει
Λευκά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αλκοόλη
12%
Ολική Οξύτητα
5,8g/l
Σάκχαρα
10 g/l
pH
3.17

dogmatikos

ΒΑΕΝΙ -ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Περί οίνου
Ο Δογματικός είναι ένας μοναδικός οίνος Blanc de Noir. Επιλέξαμε αυτό το όνομα γιατί αυτό είναι και τίποτα άλλο, δηλαδή το δόγμα.

Περιοχή

Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία

Ονομασία

Στα αρχαία χρόνια, Ημαθία, που σήμαινε αμμώδης παραλία, ονομαζόταν η περιοχή που εκτεινόταν μεταξύ των ποταμών Αξιού και Αλιάκμονα.

Τύπος

Λευκός ξηρός

Ποικιλία

Ξινόμαυρο 100%

Οινοποίηση

Επιλεγμένοι αμπελώνες, προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά.

Ιδιαίτερη τεχνική οινοποίησης όπου χρησιμοποιούνται σταφύλια από την ευγενή ερυθρά ποικιλία Ξινόμαυρο, τα οποία συνθλίβονται προσεκτικά, χωρίς πίεση, έτσι ώστε να συλλέξουμε μόνο τον πρώτο χυμό (πρόρρωγο) ο οποίος στην συνέχεια οδηγείται σε πολύ αργή αλκοολική ζύμωση, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (8 οC)

Χρώμα:

Σαγηνευτικό, με αποχρώσεις κίτρινου σταχύ

Μύτη:

Το κρασί χαρακτηρίζεται από το γεμάτο σώμα, το πλούσιο άρωμα από πράσινα μήλα, αχλάδια και τροπικά φρούτα.

Γεύση:

Όχι μόνο χαρακτηριστικό δείγμα του πολυσχιδούς Ξινόμαυρου αλλά και ένας υπέροχος, λευκός, ξηρός οίνος. Ατίθασος αλλά ισορροπημένος με ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα, απαλή γεύση και επίγευση με διάρκεια.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

Στους 8-10οC

Συνοδεύει

Ιδανικό με ψάρι και θαλασσινά, ιδιαίτερα χταπόδι.

Αλκοόλη: 11,5 % vol
Σάκχαρα: 1,8 g/l
Ολική οξύτητα: 5.7 g/l
pH: 3,2

ideodis white 750ml

ΒΑΕΝΙ ΙΔΕΩΔΗΣ ΛΕΥΚΟΣ

Περί οίνου:

Είναι ο πλέον διαδεδομένος και δημοφιλής οίνος για καθημερινή κατανάλωση σε όλες τις Ελληνικές ταβέρνες.

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία.

Τύπος: Λευκός ξηρός
Ποικιλία: Ξινόμαυρο και Ροδίτης

Οινοποίηση:

Κλασσική μέθοδος λευκής οινοποίησης του πρώτου χυμού (πρόρρωγου) της ποικιλίας Ξινόμαυρο, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 16-18οC.

Χρώμα: Λαμπερό, ανοιχτό κίτρινο.

Μύτη: Απαλό, ευχάριστο άρωμα ώριμου ανανά και εξωτικών φρούτων.

Γεύση:

Η πρώτη εντύπωση είναι η ισορροπημένη ημίγλυκη γεύση Διακρίνονται αρώματα βερίκοκου και μάνγκο που γίνονται εντονότερα στο τέλος, αφήνοντας μία αίσθηση καθαρότητας στον ουρανίσκο.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Γύρω στους 10-12οC
Συνοδεύει: Μαλακά τυριά, φρούτα και επιδόρπια εδέσματα.

Αλκοόλη 11 % Vol
Σάκχαρα 45 g/l
Ολική οξύτητα 5,3 g/l
pH 3,3

imeros white

ΒΑΕΝΙ ΙΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΗΜΑΘΙΑ

Περί οίνου:

Ίμερος σημαίνει πόθος και περιλαμβάνει ένα ολόκληρο κόσμο πάθους και ευχαρίστησης.

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία.

Ονομασία:

Στα αρχαία χρόνια, Ημαθία, που σήμαινε αμμώδης παραλία, ονομαζόταν η περιοχή που εκτεινόταν μεταξύ των ποταμών Αξιού και Αλιάκμονα.

Τύπος: Λευκός, ημίξηρος Blanc de noir

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Οινοποίηση:

Επιλεγμένοι αμπελώνες, προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά.

Λευκή μέθοδος οινοποίησης όπου χρησιμοποιούνται σταφύλια από την ευγενή ερυθρά ποικιλία Ξινόμαυρο, τα οποία συνθλίβονται προσεκτικά, χωρίς πίεση, έτσι ώστε να συλλέξουμε μόνο τον πρώτο χυμό (πρόρρωγο) ο οποίος στην συνέχεια οδηγείται σε αλκοολική ζύμωση στους 16-18οC, σε ανοξείδωτες δεξαμενές .

Χρώμα:

Ο Ίμερος λευκός έχει το χρώμα της κομψότητας και της καθαρότητας, ένα λαμπερό, απαλό κίτρινο.

Μύτη:

Το άρωμα του αχλαδιού γίνεται έντονα αντιληπτό, που στην συνέχεια εξελίσσεται σε εκείνο του βερίκοκου.

Γεύση:

Νευρικό αλλά ισορροπημένο, ένα κρασί που σίγουρα γοητεύει από την πρώτη γουλιά.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος:

Γύρω στους 10 οC, μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα και χωρίς συνοδεία φαγητού, σαν aperitif.

Συνοδεύει:

Ιδανικό για την παρέα, αποτελεί τέλεια επιλογή για ορεκτικά πιάτα και για γεύματα με ψάρι.

Αλκοόλη 11,5 % vol
Σάκχαρα 7 g/l
Ολική οξύτητα 5,8 g/l (tartaric acid)
pH 3,3

makedonikos white

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία

Ονομασία:

Η Μακεδονία είναι μία από τις πιο ένδοξες περιοχές της Ελλάδας. Από την περιοχή αυτή ξεκίνησε τις εκστρατείες του ο Μέγας Αλέξανδρος με σκοπό να επεκτείνει τον Ελληνισμό μέχρι τον ποταμό Ινδό.

Τύπος: Ερυθρός ημίξηρος
Ποικιλίες: Ξινόμαυρο 50%, Syrah 50%

Οινοποίηση:

Επιλεγμένοι αμπελώνες, προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά.

Κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης. Η εκχύλιση επιτυγχάνεται σε 5-6 ημέρες, στους 28-30οC. Ακολουθεί αποζύμωση και μηλογαλακτική ζύμωση.

Παλαίωση:

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 9 μήνες.

Χρώμα: Ζωηρό, βελούδινο πορφυρό

Μύτη:

Η μίξη των ποικιλιών Ξινόμαυρου και Syrah δίνει ένα ευχάριστο άρωμα μαύρων φρούτων.

Γεύση:

Απολαυστικό με απαλές τανίνες και φρουτώδη αρωματική γεύση.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος

Γύρω στους 16-18οC. Είναι μία απόλαυση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό.

Συνοδεύει:

Ιδανικός συνδυασμός με κρέας όπως αρνάκι με ελαφριές σάλτσες.

Αλκοόλη 12 % vol
Σάκχαρα 9 g/l
Ολική οξύτητα 5,7 g/l
pH 3,3

lefkos an8os

ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΟΣ

Λευκός Ημίξηρος

Οι αμπελώνες της ευλογημένης γής κάτω απο τον καταγάλανο ουρανό και λαμπερό ήλιο αιχμαλωτίζουν όλα τα αρώματα και τα μεταφέρουν στον καρπό που μας δίνουν τον εκλεκτό αυτό όινο.

xrysanthi retsina

Χρυσάνθη Ρετσίνα

Η ρετσίνα Χρυσανθη είναι ένα ιδιαίτερο κρασί που εκφράζει την ελληνική παράδοση. Η αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα αφού προστεθεί ρητίνη πεύκου προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό άρωμα και μια πλούσια γεμάτη γεύση. Απολαύστε την δροσερή σε συνδυασμό με ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.

Περιοχή

Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία

Έδαφος

Αργιλώδες, ασβεστώδες

Κλίμα

Βροχερή άνοιξη, ζεστό και ξηρό καλοκαίρι, δροσερό φθινόπωρο και ήπιος χειμώνας.

Αμπελώνες

Τα αμπέλια αναπτύσσονται σε γραμμικά σχήματα αμφίπλευρου Royat

Πυκνότητα φύτευσης

2.700 – 3.500  φυτά ανά εκτάριο

Ανώτατη παραγόμενη ποσότητα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

wine footer clipart
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WINE BOX