ampelaki

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΣΚΟΥΣ

ksinomavro naoussas

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΝΑΟΥΣΑΣ

Περιγραφή

Ημίξηρος οίνος με αρώματα από ροδάκινο και βερίκοκο. Λευκή οινοποίηση, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία του πρώτου χυμού από τα ερυθρά σταφύλια (blanc de noire). Συνοδεύει ιδανικά ελαφριά γεύματα με θαλασσινά και λευκά κρέατα. Σερβίρεται στους 10-12°C.

Προέλευση: Νάουσα

Βαθμοί: 11,5 % alc./Vol

malagouzia

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Περιγραφή

Κιτρινωπός ξηρός οίνος πλημμυρισμένος από νότες λουλουδιών και φρούτων. Συνοδεύει θαλασσινά, ψητά ψάρια, κρεατικά με άσπρη σάλτσα αλλά και κινέζικα πιάτα. Σερβίρεται στους 9 – 11°C.

Προέλευση: –
Βαθμοί: 12% alc./vol.

kritiko

ΚΡΗΤΙΚΟ

Περιγραφή

Ξηρό από θραψαθήρι. Άρωμα από εξωτικά φρούτα . Ισορροπημένο με μακρά επίγευση. Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, ψητά ψάρια, τονοσαλάτες. Σερβίρεται στους 10° C.

Προέλευση: Κρήτη
Βαθμοί: 12,5% alc./vol.

retsina sabbatiano

ΡΕΤΣΙΝΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

Περιγραφή

Ξηρό, πιπεράτο με χαρακτηριστική πικάντικη γεύση ρετσίνας. Συνοδεύει κάθε παραδοσιακό ελληνικό πιάτο όπως λαδερά , όσπρια, ελληνικές σαλάτες.Πίνεται στους 8 – 10°C.

Προέλευση: Μεσόγεια – Μέγαρα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

mesenikola karditsas

ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Περιγραφή

Ξηρό αρωματικό με μέτρια πυκνότητα. Συνοδεύει κρέατα με κόκκινες σάλτσες, τυριά, ψητά, αλλαντικά και φρούτα όπως μήλο. Ιδανικήθερμοκρασία σερβιρίσματος 18° C.

Προέλευση: Καρδίτσα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

roditis0nemeas

ΡΟΔΙΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ

Περιγραφή

Ξηρό με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα και άρωμα κίτρινων φρούτων με γεμάτη γεύση. Συνδυάζεται με θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες. Σερβίρεται στους 10 – 12° C.

Προέλευση: Νεμέα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

mpegleri ikarias

ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

Περιγραφή

Ξηρό και δυνατό κρασί με ιδιαίτερη οξύτητα και άρωμα αγριολούλουδων.Συνοδεύει θαλασσινά, πουλερικά, ψητά στα κάρβουνα με λαδολέμονο.Απολαύστε το στους 8 – 10° C.

Προέλευση: Ικαρία
Βαθμοί: 13,5% alc./vol.

nyxteri santorinis

ΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Περιγραφή

Ξηρό από αθήρι ασύρτικο και αηδάνι. Συνοδεύει άριστα ψητά και λευκά κρέατα, ψητό καλαμάρι, έντονες πικάντικες γεύσεις και λιπαρά ψάρια. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12 – 14° C.

Προέλευση: Σαντορίνη
Βαθμοί: 13,5% alc./vol

oreino pellas

ΜΟΣΧΑΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ένας ημίξηρος οίνος των ευγενών ποικιλιών Μοσχάτου και sauvignon blanc με πλούσια φρουτώδη αρώματα και έντονο σώμα που δεν συναντάνται συχνά στα λευκά κρασιά. Συνοδεύει λευκά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ːΝάουσα

ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.

asyrtiko

ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Ξηρός Οίνος με αρώματα εσπεριδοειδών, τραγανή οξύτητα και έντονα φρουτώδη, ορυκτή γεύση. Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Κιθαιρώνας Αττικής

ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.

CHARDONNAY

CHARDONNAY

Ξηρός μονοποικιλιακός  οίνος,η παλέτα των αρωμάτων ξεκινά με εσπεριδοειδή και πράσινα φρούτα,μέχρι ώριμα πυρηνόκαρπα. Με το πέρασμα του από βαρέλι αποκτά πιο γεμάτο σώμα και πλούσια αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών. Συνοδεύει εξαιρετικά ριζότο, πιάτα με τυριά όπως σουφλέ τυριού τάρτες, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, καπνιστά χοιρομέρια αλλά και πέστροφες. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Μαραθιάς,Ν.Ηλείας

ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.

SAUVINGON BLANC

SAUVINGON BLANC

Ξηρός μονοποικιλιακός  οίνος ,τα πρωτογενή αρώματα είναι φρουτώδη με κυρίαρχα τα εσπεριδοειδή όπως το lime,το πράσινο μήλο, τα φρούτα του πάθους και το ροδάκινο.Χρώμα από ωχρό λεμονί με πράσινες ανταύγειες έως έντονο χρυσαφί, σώμα μέτριο και σταθερά μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Συνοδεύει ελαφριά λεμονάτα πιάτα, μαγειρευτά, ψάρια και θαλασσινά. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Μαραθιάς,Ν.Ηλείας

ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.

zitsa

ΖΙΤΣΑ

Ημίξηρος λευκός οίνος, από τις ποικιλίες  ντεμπίνα, ροδίτης και σαββατιανό,με εντυπωσιακά αρώματα εσπεριδοειδών, μήλο, αχλάδι, κίτρο, πεπόνι και λευκά ροδάκινα.Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά /ζυμαρικά,σαλάτες ,μικρά πλατώ και ηπειρώτικες πίτες. . Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Ζίτσα,Ιωάννινα

ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.

viologiko

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Ημίξηρος λευκός οίνος, από την ποικιλία  μοσχάτο,με αρώματα τριαντάφυλλου, μέντας, άγουρων φρούτων όπως πράσινου μήλου και το ιδιαίτερο άρωμα του καρπού σταφύλιου, του βερύκοκου, του ανανά, του μελιού και του περγαμόντου. Συνοδεύει ελαφριά πιάτα,φρούτα και γλυκά. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Τύρναβος

ΒΑΘΜΟΙː11,5% alc./vol.

mosxato limnou

ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΗΜΝΟΥ

Ξηρός οίνος από την ποικιλία μοσχάτο αλεξανδρείας,με αρώματα τριαντάφυλλου και κίτρινων άγουρων φρούτων, όπως grapefruit και λεμόνι. Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά ζυμαρικά,σαλάτες . Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Λήμνος

ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.

mosxato tyrnavou

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ημίξηρος λευκός οίνος,παράγεται από ερυθρά σταφύλια της ποικιλίας Μαύρου Μοσχάτου Τυρνάβου με τη μέθοδο blanc de noir.Χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά αρώματα τριαντάφυλλου. Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά ζυμαρικά,σαλάτες .Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Τύρναβος

ΒΑΘΜΟΙː11,5% alc./vol.

mosxofilero mantineias

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Ξηρός οίνος από την ποικιλία μοσχοφίλερο.Τα αρώματα είναι έντονα ανθικά (τριαντάφυλλο, γιασεμί, άνθη λεμονιάς) και φρουτώδη (εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο). Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά ζυμαρικά,σαλάτες .Απολαύστε το στους 8° – 10°C.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Μαντινεία

ΒΑΘΜΟΙː11,5% alc./vol.

mosxato spinas

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ

Ημίξηρος οίνος από την ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας,με έντονο φρουτώδη  χαρακτήρα. Συνοδεύει ψάρια, λευκά κρέατα και  σαλάτες.  Προσφέρεται και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 8°-10° C.

ΒΑΘΜΟΙ: 12% alc. / vol.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗː ΚΡΗΤΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

wine footer clipart
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WINE BOX