
ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΣΚΟΥΣ

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΝΑΟΥΣΑΣ
Περιγραφή
Ημίξηρος οίνος με αρώματα από ροδάκινο και βερίκοκο. Λευκή οινοποίηση, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία του πρώτου χυμού από τα ερυθρά σταφύλια (blanc de noire). Συνοδεύει ιδανικά ελαφριά γεύματα με θαλασσινά και λευκά κρέατα. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Προέλευση: Νάουσα
Βαθμοί: 11,5 % alc./Vol

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
Περιγραφή
Κιτρινωπός ξηρός οίνος πλημμυρισμένος από νότες λουλουδιών και φρούτων. Συνοδεύει θαλασσινά, ψητά ψάρια, κρεατικά με άσπρη σάλτσα αλλά και κινέζικα πιάτα. Σερβίρεται στους 9 – 11°C.
Προέλευση: –
Βαθμοί: 12% alc./vol.

ΚΡΗΤΙΚΟ
Περιγραφή
Ξηρό από θραψαθήρι. Άρωμα από εξωτικά φρούτα . Ισορροπημένο με μακρά επίγευση. Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, ψητά ψάρια, τονοσαλάτες. Σερβίρεται στους 10° C.
Προέλευση: Κρήτη
Βαθμοί: 12,5% alc./vol.

ΡΕΤΣΙΝΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ
Περιγραφή
Ξηρό, πιπεράτο με χαρακτηριστική πικάντικη γεύση ρετσίνας. Συνοδεύει κάθε παραδοσιακό ελληνικό πιάτο όπως λαδερά , όσπρια, ελληνικές σαλάτες.Πίνεται στους 8 – 10°C.
Προέλευση: Μεσόγεια – Μέγαρα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Περιγραφή
Ξηρό αρωματικό με μέτρια πυκνότητα. Συνοδεύει κρέατα με κόκκινες σάλτσες, τυριά, ψητά, αλλαντικά και φρούτα όπως μήλο. Ιδανικήθερμοκρασία σερβιρίσματος 18° C.
Προέλευση: Καρδίτσα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

ΡΟΔΙΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ
Περιγραφή
Ξηρό με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα και άρωμα κίτρινων φρούτων με γεμάτη γεύση. Συνδυάζεται με θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες. Σερβίρεται στους 10 – 12° C.
Προέλευση: Νεμέα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΙΚΑΡΙΑΣ
Περιγραφή
Ξηρό και δυνατό κρασί με ιδιαίτερη οξύτητα και άρωμα αγριολούλουδων.Συνοδεύει θαλασσινά, πουλερικά, ψητά στα κάρβουνα με λαδολέμονο.Απολαύστε το στους 8 – 10° C.
Προέλευση: Ικαρία
Βαθμοί: 13,5% alc./vol.

ΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Περιγραφή
Ξηρό από αθήρι ασύρτικο και αηδάνι. Συνοδεύει άριστα ψητά και λευκά κρέατα, ψητό καλαμάρι, έντονες πικάντικες γεύσεις και λιπαρά ψάρια. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12 – 14° C.
Προέλευση: Σαντορίνη
Βαθμοί: 13,5% alc./vol
CHARDONNAY
Ξηρός μονοποικιλιακός οίνος,η παλέτα των αρωμάτων ξεκινά με εσπεριδοειδή και πράσινα φρούτα,μέχρι ώριμα πυρηνόκαρπα. Με το πέρασμα του από βαρέλι αποκτά πιο γεμάτο σώμα και πλούσια αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών. Συνοδεύει εξαιρετικά ριζότο, πιάτα με τυριά όπως σουφλέ τυριού τάρτες, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, καπνιστά χοιρομέρια αλλά και πέστροφες. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Μαραθιάς,Ν.Ηλείας
ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.
SAUVINGON BLANC
Ξηρός μονοποικιλιακός οίνος ,τα πρωτογενή αρώματα είναι φρουτώδη με κυρίαρχα τα εσπεριδοειδή όπως το lime,το πράσινο μήλο, τα φρούτα του πάθους και το ροδάκινο.Χρώμα από ωχρό λεμονί με πράσινες ανταύγειες έως έντονο χρυσαφί, σώμα μέτριο και σταθερά μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Συνοδεύει ελαφριά λεμονάτα πιάτα, μαγειρευτά, ψάρια και θαλασσινά. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Μαραθιάς,Ν.Ηλείας
ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.
ΖΙΤΣΑ
Ημίξηρος λευκός οίνος, από τις ποικιλίες ντεμπίνα, ροδίτης και σαββατιανό,με εντυπωσιακά αρώματα εσπεριδοειδών, μήλο, αχλάδι, κίτρο, πεπόνι και λευκά ροδάκινα.Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά /ζυμαρικά,σαλάτες ,μικρά πλατώ και ηπειρώτικες πίτες. . Απολαύστε το στους 8° – 10°C.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Ζίτσα,Ιωάννινα
ΒΑΘΜΟΙː12% alc./vol.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Ημίξηρος λευκός οίνος, από την ποικιλία μοσχάτο,με αρώματα τριαντάφυλλου, μέντας, άγουρων φρούτων όπως πράσινου μήλου και το ιδιαίτερο άρωμα του καρπού σταφύλιου, του βερύκοκου, του ανανά, του μελιού και του περγαμόντου. Συνοδεύει ελαφριά πιάτα,φρούτα και γλυκά. Απολαύστε το στους 8° – 10°C.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Τύρναβος
ΒΑΘΜΟΙː11,5% alc./vol.
ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ημίξηρος λευκός οίνος,παράγεται από ερυθρά σταφύλια της ποικιλίας Μαύρου Μοσχάτου Τυρνάβου με τη μέθοδο blanc de noir.Χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά αρώματα τριαντάφυλλου. Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά ζυμαρικά,σαλάτες .Απολαύστε το στους 8° – 10°C.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Τύρναβος
ΒΑΘΜΟΙː11,5% alc./vol.
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Ξηρός οίνος από την ποικιλία μοσχοφίλερο.Τα αρώματα είναι έντονα ανθικά (τριαντάφυλλο, γιασεμί, άνθη λεμονιάς) και φρουτώδη (εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο). Συνοδεύει ψάρια,θαλασσινά, οστρακοειδή,πουλερικά,τυριά ζυμαρικά,σαλάτες .Απολαύστε το στους 8° – 10°C.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ː Μαντινεία
ΒΑΘΜΟΙː11,5% alc./vol.

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ
Ημίξηρος οίνος από την ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας,με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα. Συνοδεύει ψάρια, λευκά κρέατα και σαλάτες. Προσφέρεται και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 8°-10° C.
ΒΑΘΜΟΙ: 12% alc. / vol.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗː ΚΡΗΤΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
