tyrnavou

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

THESSALIKOS

Θεσσαλικός

Λευκός Οίνος, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλία

Ξεχωριστό για την χρυσή λάμψη αυτό το κρασί έχει πλούσια αρωματική έκφραση και δυνατή φρουτώδη επίγευση.Συνδυάζει αρμονικά δύο επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών: Τον Ροδίτη που προσδίδει δροσιά και δυνατή γεύση και το Μπαντίκι, μία τοπική ποικιλία, η μόνη ελληνική ποικιλία που σώθηκε από τη φυλλοξέρα στις αρχές του αιώνα και που συνεχίζει να καλλιεργείται ακόμα και σήμερα μόνο στην περιοχή του Τυρνάβου.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια συλλέγονται προσεκτικά. Η αλκοολική διεξάγεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αλκοολικοί βαθμοί: 11.5%

Συνοδεύει

Σαλάτες, θαλασσινά και ψαρομεζέδες

evosmon lefko

EVOSMON ΛΕΥΚΟΣ

Λευκός Ξηρός

Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Εκρηκτικά αρώματα τριανταφύλλου που συνεπαίρνουν με το άνοιγμα της φιάλης είναι η ταυτότητα αυτής της ιδιαίτερης ποικιλίας. Ασυνήθιστο, ανάλαφρο και απροσδόκητα μοντέρνο με ξεχωριστή πολυπλοκότητα.

zefiros

ΖΕΦΥΡΟΣ

Ο Ζέφυρος παράγεται από τις ποικιλίες Ροδίτη και Ugni Blanc της περιοχής Τυρνάβου.
Οίνος με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, με πλούσια αρωματική παλέτα ώριμων φρούτων και νότες λουλουδιών, με ισορροπημένη και στρογγυλή γεύση.
Πίνεται στους 10°C.

roditis

ΡΟΔΙΤΗΣ

Ο Ροδίτης (Αλεπού), ποικιλία σταφυλιού με εξέχουσα θέση στον ελληνικό αμπελώνα, στην ιστορική της πορεία άπλωσε πολλές και γερές ρίζες και στην περιοχή του Τυρνάβου, δομώντας με εξαιρετικό τρόπο τους λευκούς μας οίνους.
Στη φιάλη αυτή όμως ο Ροδίτης “σολάρει” με δεξιοτεχνία για να επιδείξει την αρωματική και γευστική του ικανότητα.
Ποικιλιακός Λευκός Τοπικός Οίνος Τυρνάβου με πληθωρικά αρώματα ώριμων φρούτων και στρογγυλεμένη γεμάτη γεύση που προσφέρεται γενναιόδωρα στις αισθήσεις μας σε θερμοκρασίες 10-12°C.
Θέλει βέβαια και το ταίρι του, τα λευκά κρέατα, τα θαλασσινά αλλά και τα φρούτα του “πάνε” !

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

wine footer clipart
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WINE BOX