bizios logo 1

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΙΖΙΟΣ

nemea mpizios

NEMEA

Περιοχή καλλιέργειας : Ασπρόκαμπος Νεμέας
Υψόμετρο : 800- 850 μέτρα
Σύσταση εδάφους : Αργιλλώδες, ασβεστολιθικό
Καλλιέργεια : 70 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση : 700 κιλά/στρέμμα

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Οινοποίηση : Κλασσική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση – Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής καi αμερικάνικης προέλευσης και παραμονή 6 μήνες σε φιάλες.
Οργανοληπτικά
χαρακτηριστικά : Κόκκινο πορφυρό, με αρώματα καπνού βανίλιας και ξύλου. Νότες γλυκού του κουταλιού κεράσι και φράουλα. Πληθωρικό σώμα και ευλύγιστες τανίνες που καταλήγουν σε μακρά επίγευση.
Επιδέχεται παλαίωση : 6-8 χρόνια.
Προτάσεις γευστικών συνδυασμών: Σερβιρισμένο στους 18° C, συνοδεύει ιδανικά κρέατα μαγειρεμένα με πλούσιες σάλτσες, καραμελωμένα φρούτα, αρωματικά βότανα και γλυκά λαχανικά. Συνδυάζεται ευχάριστα με καπνιστά τυριά.
ΝΕΜΕΑ: Ερυθρός ξηρός – Ο.Π.Α.Π.
Κ Τ Η Μ Α Μ Π Ι Ζ Ι Ο Σ

Symposium Red 1 509x1024 1

SYMPOSIUM

Φρουτώδες αλλά καλά ισορροπημένο κόκκινο, με καλή οξύτητα και ήπιες τανίνες από 100% Αγιωργίτικο.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (ΠΓΕ)
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Περιοχή καλλιέργειας: Ασπρόκαμπος Νεμέας
Υψόμετρο: 750 μέτρα
Σύσταση εδάφους: Αργιλώδες, ασβεστολιθικό
Καλλιέργεια: 25 στρέμματα – βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση: 900 κιλά/στρέμμα
Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Οινοποίηση: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση
Επιδέχεται παλαίωση: 4-5 χρόνια
Παλαίωση: 5 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Σκούρο πορφυρό χρώμα, ρωμαλέο και πληθωρικό σώμα με μαλακές καλοδουλεμένες τανίνες και πλούσια γεύση. Αρωματικό προφίλ κόκκινων φρούτων όπως το κεράσι και η φράουλα σε συνδυασμό με ελαφριές νότες καπνού και γλυκών μπαχαρικών.

Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:
Σερβίρεται σε θερμοκρασίες 15- 17°C και συνοδεύει ευχάριστα ζουμερά κρέατα με σάλτσες BBQ αλλά και λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Ιδανικό για πικάντικα αλλαντικά και τυριά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

wine footer clipart
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WINE BOX