ΟΚΚΑ (ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙ)

 
 

Στις αρχές της Δεκαετίας του 1930 στην Άρτα ο Δημήτριος και η Αλεξάνδρα Χουλιάρα δημιούργησαν ένα εμπορικό κατάστημα που διέθετε αγροτικά προϊόντα. Πολύ σύντομα άρχισαν την διάθεση κρασιού και αποσταγμάτων και έτσι το 1935 ιδρύσαν την ποτοποιία “Χουλιάρα”, που διέθετε στην τοπική αγορά το Ούζο «Χουλιάρα» καθώς αποστάγματα αλλά και ηδύποτα που παρασκεύαζαν. Οι συνταγές δικές τους Αρτινες , η βάση τους τα τοπικά προϊόντα . Το ούζο είχε λεπτά αρώματα από εσπεριδοειδή, το τσίπουρο είχε στην βάση του «Ζαμπέλα» τα κρασιά τους από τις ντόπιες ποικιλίες που φύονταν γύρω από την πόλη της Άρτας.
Σε αυτό το μαγαζί έκανα τα πρώτα μου βήματα και μέσα στις παιδικές μου μνήμες έχω αρώματα από λικέρ κεράσι, από μέντα, από το ούζο της Άρτας. Θυμάμαι τα τεράστια ξύλινα βαρέλια με τα ποτά και τα χαρακτηριστικά σιδερένια βαρέλια του Ελληνικού μονοπωλίου με το οινόπνευμα, την “πλαστιγκα” που ζυγίζανε τα προϊόντα… Εκεί γύρω, με τα ξαδέλφια μου παίζαμε τα παιδικά μας παιχνίδια ……
2013 κρίση . Στην Ελλάδα μας έρχονται τα πάνω κάτω. Mέσα σε αυτή την κατάσταση αποφασίζω να επιστέψω εκεί που ξεκίνησα .
Η σκέψη απλή , κρασί και αποστάγματα κατευθείαν στον καταναλωτή από την αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε οι τιμές να είναι χαμηλές (κρίσης) και η ποιότητα Ελληνική .
Έτσι δημιούργησα την «Οκκά». Το όνομα έρχεται και αυτό από παλιά καθώς με την “οκά” πουλούσαν τότε τα οινοπνευματώδη. Στο Παγκράτι στην οδό Άγιου Φανουρίου εκεί που ενώνεται με την Νικηφορίδη, σε ένα μικρό δροσερό χώρο βάλαμε τα προϊόντα μας . Οι ποσότητες μικρές για να ανανεώνονται συνεχώς και να είναι πάντα «φρέσκα».
Ποικιλίες πολλές, εδώ γεύεσαι και διαλέγεις τι πάει στην γεύση σου, ανάμεσα σε διαφορετικά κρασιά που θα καλύψουν τα περισσότερα γούστα , και παίρνεις όσο θέλεις, όπως είπαμε είναι με την οκκά . Εκτος όμως από τα κρασιά, που καταλήγουν εδώ από όλες της άκρες της πατρίδας μας, θα βρείτε και τσικουδιά Κρητική , τσιπούρα από την Ήπειρό μας και από τον Τύρναβο, ρακόμελο και βεβαία ηδύποτα (λικέρ) . Στην ίδια λογική και η Μπύρα μας .

Το κατάστημα “Οκκά” βρίσκεται στο παγκράτι επι της Αγίου Φανουρίου (41-45) & Νικηφορίδη και εμπορεύεται ολα μας τα προϊόντα.

Τηλ. 2114054656

e-mail: okkawine@gmail.com