santo-wines-square

Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων - SantoWines, Η δύναμη της ομάδας


Συλλογικότητα, Ποιότητα, Αυθεντικότητα, Αειφόρος Ανάπτυξη


Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Santo, ιδρύθηκε το 1947. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας με 1200 -μέλη. Δέσμευση της Santo είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, η προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Σαντορίνη (ΠΟΠ )υψηλής ποιότητας και η αειφόρος γεωργική ανάπτυξη του νησιού. Οι παραδοσιακές καλλιέργειες από τους αγρότες- μέλη της, αποτελούν εγγύηση για την αυθεντικότητα των προϊόντων Santo.


Δίκαιο Εμπόριο: Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων ιδρύθηκε με κύριο σκοπό να προστατεύει τα συμφέροντα των αγροτών του νησιού. Αυτός παραμένει ο σκοπός της μέχρι και σήμερα. Η επιχειρηματική της δράση, εκπροσωπώντας όλους τους αγρότες του νησιού, είναι βασισμένη στη διαφάνεια και το σεβασμό, συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στη οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και μεριμνά για την αειφόρο γεωργική ανάπτυξη στη Σαντορίνη, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες εμπορίου και διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των παραγωγών και των εργατών.


Έρευνα και Ανάπτυξη: Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης επενδύει στη συνεχή βελτίωση των τεχνικών καλλιέργειας και οινοποίησης, ενώ διατηρεί φυτώριο γηγενών ποικιλιών, η μελέτη και πειραματική καλλιέργεια των οποίων διασφαλίζει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του Θηραϊκού αμπελώνα.


Αμπελώνας Βιολογικής Καλλιέργειας: το Τμήμα του Πρωτογενούς Τομές, διατηρεί αμπελώνα Πρότυπης Βιολογικής καλλιέργειας από όπου παράγονται οι μονοποικιλιακοί Βιολογικοί οίνοι SantoWines.


Η ανάδειξη όλων των τοπικών προϊόντων του νησιού με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή με έμφαση στην ιδιαιτερότητα, στη μοναδικότητα και στην αξιοπιστία είναι η βασική αποστολή της Ένωσης. Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη, το Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, η Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ, η κάπαρη, τα καπαρόφυλλα καθώς και παραδοσιακά γλυκά όπως σταφύλι, τοματάκι είναι τα προϊόντα που διαθέτει η Santo, εξαιρετικά προϊόντα ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕΣ της Σαντορίνης με διακριτή θέση στην παγκόσμια αγορά.


Η Ένωση κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον αξιοποιώντας την συνέργια μεταξύ της τοπικής αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού θα συνεχίσει να αναδεικνύει το νησί ως ένα μοναδικό στον κόσμο Γαστρονομικό προορισμό και να προβάλει το μήνυμα ότι η Σαντορίνη δεν είναι μόνο το ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα και οι μαύρες παραλίες, αλλά είναι τα αγροτικά προϊόντα της και οι άνθρωποί της που χρόνια τώρα τα φροντίζουν και τα καλλιεργούν.

Πατήστε εδώ η στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τα κρασιά

ΟΙΝΟΙ---www.santowines

 

 

Tsantiri-Wines 2ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΑΝΤΙΡΗ - ΙΚΑΡΙΑ

Η οινοποιϊα Τσαντίρη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ικαρίας, στο χωριό της Άνω Προεσπέρας, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σκαρφαλωμένη στις παρυφές του φαράγγιου της Χάλαρης, αγναντεύει τους αμπελώνες με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους.

Οι αμπελώνες βρίσκονται ακριβώς κάτω από το οινοποιϊο, για την συνεχή επιτήρηση και την άμεση μεταφορά κατά την συγκομιδή, καλλιεργημένοι βιολογικά με τον παραδοσιακό τρόπο σε πεζούλες, διατηρώντας την παράδοση του νησιού.

Τα κρασιά της Οινοποιϊας Τσαντίρη, βασίζονται στις τοπικές ποικιλίες Μπεγλέρι, Φωκιανό και Μανδηλαριά και οινοποιούνται στο σύγχρονο ιδιόκτητο οινοποιείο στο χωριό της Προεσπέρας! Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την μοναδικότητα των προϊόντων της Ικαριακής γης που συνδέονται με την μακροζωία των κατοίκων του νησιού!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ wine-button

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΙΖΙΟΣ-ΝΕΜΕΑ

Tsantiri-Wines 2

Το οινοποιείο Κτήμα Μπίζιος ιδρύθηκε από τον Ηλία Μπίζιο το 1998. Σκοπός του, η δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας.
Η Ελλάδα είναι η χώρα με την αρχαιότερη και τη μεγαλύτερη οινική παράδοση. Οι Έλληνες φρόντισαν και έδωσαν ένα θεό στο κρασί, τον Διόνυσο, που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Ειδικότερα η «αμπελόεσσα» Πελοπόννησος του Ομήρου με 600.000 στρέμματα αμπελώνων, αποτελεί το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της χώρας. Εστιάζοντας ακόμα περισσότερο οδηγούμαστε στα μονοπάτια του ημίθεου Ηρακλή, στην κόκκινο-μάνα Νεμέα, στην αμπελουργική ζώνη της οποίας βρίσκεται το Κτήμα Μπίζιος.

Ο Ηλίας Μπίζιος είναι γιός αμπελουργού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας , ένα ορεινό χωριό, που σκαρφαλώνει στα 900 μέτρα. Η επιλογή του να ασχοληθεί με τον οικογενειακό αμπελώνα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αγάπη του για την γη και τον καρπό του αμπελιού δεν του αφήναν άλλες επιλογές. Η ενασχόληση του όμως δεν έμεινε μόνο στην γη. Οραματίστηκε να κάνει κρασί και μέσα από αυτό να ταξιδέψει την γεύση της Ελλάδας στον κόσμο. Έφτιαξε το οινοποιείο του στην άκρη του αμπελώνα και αποτυπώνει την κάθε μέρα της ζωής του σταφυλιού στο κρασί που παράγει. Η αγαπημένη του ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο , σκούρο βαθύ κόκκινο σαν το αίμα του Ηρακλή που ο μύθος τον θέλει να τριγυρνά στα ίδια μέρη για να σκοτώσει το περιβόητο για την εποχή λιοντάρι της Νεμέας. Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας. Ο βιολογικός αμπελώνας με απόλυτο σεβασμό περιβαλον αποτυπώνεται ιδανικά μέσα από τα βιολογικά κρασιά που παράγει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ wine-button

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

tirnavou

 

 Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου με τους περίπου 500 αμπελουργούς μέλη του, δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής οίνων, αποσταγμάτων και ποτών και διακινεί τα προϊόντα του σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διοικείται από 7μελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και διευθύνεται από τον Γενικό Διευθυντή και τον αναπληρωτή του. Τα επιμέρους τμήματα είναι το Οινολογικό, το τμήμα Παραγωγής, το Οικονομικό και το τμήμα Εμπορίου και Μάρκετινγκ. Συμμετέχει σε επενδυτικά και σε ερευνητικά προγράμματα, είναι δραστήριο μέλος σε οργανώσεις και φορείς του κλάδου του, συμμετέχει σε εκδηλώσεις και εκθέσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ wine-button

Περισσότερα Άρθρα...

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα οινοποιεία που αντιπροσωπεύουμε περισσότερα οινοποιεία.