kryptiΚΡΥΠΤΗ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τύρναβος Οίνος Παλαιωμένος Ερυθρός,ποικιλία Merlot. Η Κρύπτη κρατάει καλά φυλαγμένο ενα ελκυστικό μπουκέτο αρωμάτων κοκκινων φρούτων και μπαχαρικών με νότες βανίλιας.Παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη.Χρώμα διαυγές, βαθύ πορφυρό. Μαλακό και αρωματικό στο στόμα με μαλακές ταννίνες, ισοροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Τα σταφύλια συλλέγονται με τα χέρια και μεταφέρονται προσεχτικά σε μικρά καλάθια. Ακολουθεί κλασσική ερυθρή οινοποίηση και ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες μέχρι 28 C σε ανοξείδοτους οινοποιητές.

Αλκοολικοί βαθμοί: 12,5 %


evsomon kokkinoEVOSMON ΕΡΥΘΡΟΣ

Ερυθρός Ξηρός

Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Χρώμα απαλό κόκκινο, έντονο άρωμα ρόδων & τριαντάφυλλου, ευγενικό άγγιγμα των τανινών & ισορροπημένο στη γεύση με μακρύ τελείωμα που ολοκληρώνει το εκπληκτικό σύνολο.

 

 

mosxato 187

ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ

Κόκκινο ξηρό κρασί από μοσχάτο Τυρνάβου. Το άρωμα του Μοσχάτου ΚΥΡΙΑΡΧΟ στο κρασί αυτό με τη γεμάτη γεύση και το φωτεινό κόκκινο χρώμα.

"Αποκαλύπτεται" σε θερμοκρασία 12-14°C.

imiglykos pet 15 smallΗΜΙΓΛΥΚΟΣ 1.5L PET

Παράγεται αποκλειστικά από Μοσχάτο Τυρνάβου και ξεχωρίζει για τη αρωματική "απόχρωση τριαντάφυλλου".
Πίνεται ευχάριστα όλες τις στιγμές της ημέρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

kokkineli pet 5 smallΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 5L PET

Το κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο σταφύλι. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

kokkineli pet 15ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 1.5L PET

Το Μοσχάτο κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

kokkineliΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 5L

Το κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο σταφύλι. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

mosxato kokkineli2LΜΟΣΧΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 2L

Το Μοσχάτο κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

namaΝΑΜΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚOΣ ΟΙΝΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ερυθρός γλυκός οίνος ΝΑΜΑ που προέρχεται από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah.
Ο έντονα αρωματικός του χαρακτήρας αποδίδεται στην ποικιλία που πολυεπίπεδα συμμετέχει χαρίζοντας αρώματα μελιού, τριαντάφυλλου, μπαχαρικών, ενώ το Syrah εκτός από τις «νότες» φρούτων του δάσους που προσφέρει, ενισχύει το σώμα του κρασιού και το βαθυκόκκινο του χρώμα.
Το ΝΑΜΑ Τυρνάβου είναι οίνος της Θείας Ευχαριστίας, όμως θα νιώσει κανείς ευχάριστη έκπληξη αν το απολαύσει ως επιδόρπιο οίνο συνοδεία γλυκού ή φρούτου ή ακόμα και με πάγο ως ιδιαίτερο ποτό.
Ο οίνος ΝΑΜΑ κατέχει κορυφαία θέση ως εκκλησιαστικός οίνος αλλά και για να συνοδεύει πολλές από τις ξεχωριστές μας στιγμές.

alikosΑΛΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Είναι οινοεπιλογή που σηματοδοτεί μια ακόμη διαδρομή της Οιναμπέλου στον τόπο μας.
Εκλεκτές ερυθρές ποικιλίες (Grenach Rouge, Cabernet Sauvignon, Merlot) της περιοχής που κάνουν πιο ποικιλόμορφο το σταφυλικό δυναμικό, βρήκαν μια έκφραση τους.
Ο οίνος αυτός εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών για να ταξιδέψει στο ποτήρι σας αφού "αναπτυχθεί" σε δρύινα βαρέλια.
Πίνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 18°C και συνοδεύει αρμονικά κόκκινα κρέατα.

rodoinosΡΟΔΟΙΝΟΣ ΕΠΙΤΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Ο ρόδινος είναι ημίγλυκος ερυθρός οίνος από την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου, μια ποικιλία που στον ελλαδικό χώρο σχεδόν ταυτίζεται με την περιοχή Τυρνάβου.
Το όνομα όπως και η παρουσίαση του κρασιού αυτού δημιουργήθηκε σαν μια έκφραση του έντονα αρωματικού του χαρακτήρα που θυμίζει τριαντάφυλλο καθώς και του φωτεινού του χρώματος σαν εκείνο των κόκκινων ρόδων.
Απολαύστε "Ροδοπέταλα" στο ποτήρι σας σε θερμοκρασία 10-12°C, με τη συνοδεία ιδιαίτερων πιάτων με κόκκινα κρέατα, με φρούτα και με επιδόρπια.

irisΙΡΙΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Η Ίρις παράγεται από Μοσχάτο Αμβούργου, ποικιλία που κυριαρχεί στην περιοχή Τυρνάβου.
Οίνος με φωτεινό χρώμα, με τυπικά ανθικά αρώματα τριαντάφυλλου, με γεμάτη ποικιλιακή γεύση μοσχάτου και έντονα αρωματική επίγευση.

syrahSYRAH ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Η ποικιλία μαύρων σταφυλιών Syrah ταξίδεψε και βρήκε θέση παντού στον κόσμο. Σ' αυτό το μακρύ της ταξίδι η ποικιλία αυτή εγκαταστάθηκε και απλώθηκε στον τυρναβίτικο αμπελώνα για να βρει και εδώ, στο πορφυρό κρασί αυτής της φιάλης, μια ακόμα έκφρασή της.
Το Syrah είναι ποικιλιακός ερυθρός Τοπικός οίνος Τυρνάβου που χαρακτηρίζεται από την αρωματική σύνθεση ώριμων κόκκινων φρούτων πάνω σε φόντο μπαχαρικών και για τις διακριτικές του τανίνες.

Σερβίρεται στους 16-18°C με συνοδεία κόκκινων κρεάτων ή τυριών.

mosxato erithros smallΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι η ερυθρή ποικιλία σταφυλιών που αγαπούν οι μέλισσες και έλκονται από τον αρωματικό της χαρακτήρα. Κυρίαρχη ποικιλία στον αμπελώνα Τυρνάβου. Χαρακτηρίζει την περιοχή μας και την οινική της συμπεριφορά μια που σπάνια την συναντά κανείς στην υπόλοιπη χώρα.
Ο τοπικός ερυθρό οίνος από το ερυθρό Μοσχάτο παράγεται από επιλεγμένους αμπελώνες από όπου η ποικιλία δείχνει την αρωματική της κλάση τόσο σε ένταση όσο και σε πολυπλοκότητα.

Ο ερυθρός Ξηρός σερβίρεται στους 16-18°C.