Ζοίνος - Ροζέ Κρασιά

zitsa

Η Ζοίνος Α.Ε. παράγει τους ονομαστούς οίνους της από σταφύλια των παραγωγών-μελών της που καλλιεργούνται στις απότομες, ασβεστολιθικής προέλευσης πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας. Μια εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών, η Ντεμπίνα, καλλιεργείται εδώ παραδοσιακά σε υψόμετρο 700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι παραγόμενοι από αυτή λευκοί οίνοι χαρακτηρίζονται από το ανοικτό πρασινοκίτρινο χρώμα τους, το λεπτό και διακριτικό άρωμα και την φρουτώδη και σπάνια για λευκούς οίνους, διάρκεια στη γεύση, ενώ αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητά τους στην επίγευση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια υπέροχη αίσθηση αρώματος. Η αμπελουργική ζώνη περιλαμβάνει έξι χωριά ( Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Καρίτσα, Λιγοψά, Κληματιά, Γαβρισιοί) με συνολική καλλιεργούμενη έκταση τα 2000 στρέμματα, ενώ το κέντρο της Ζίτσας απέχει 27 χλμ. από τα Γιάννενα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. - ΖΙΤΣΑ

zitsa

Η Ζοίνος Α.Ε. παράγει τους ονομαστούς οίνους της από σταφύλια των παραγωγών-μελών της που καλλιεργούνται στις απότομες, ασβεστολιθικής προέλευσης πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας. Μια εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών, η Ντεμπίνα, καλλιεργείται εδώ παραδοσιακά σε υψόμετρο 700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι παραγόμενοι από αυτή λευκοί οίνοι χαρακτηρίζονται από το ανοικτό πρασινοκίτρινο χρώμα τους, το λεπτό και διακριτικό άρωμα και την φρουτώδη και σπάνια για λευκούς οίνους, διάρκεια στη γεύση, ενώ αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητά τους στην επίγευση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια υπέροχη αίσθηση αρώματος.
Η αμπελουργική ζώνη περιλαμβάνει έξι χωριά ( Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Καρίτσα, Λιγοψά, Κληματιά, Γαβρισιοί) με συνολική καλλιεργούμενη έκταση τα 2000 στρέμματα, ενώ το κέντρο της Ζίτσας απέχει 27 χλμ. από τα Γιάννενα.

ZITSA KLASSIKO

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα λευκά κρασιά από τα καλύτερα οινοποιεία όλης της Ελλάδας.

SEIRIOS

ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα ροζέ κρασιά από τα καλύτερα οινοποιεία όλης της Ελλάδας.

OINODOS

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα κόκκινα κρασιά από τα καλύτερα οινοποιεία όλης της Ελλάδας.

ZITSA IMIAFRWDES small

ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα αφρώδη κρασιά.

askos

ΑΣΚΟΙ

Επιλεγμένα κρασιά σε ασκούς

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ wine-button

debina-orangeDEBINA ORANGE

Λευκός ξηρός Ντεμπίνα 12%vol

Κεχριμπαρένιο χρώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Αρώματα ξηρών καρπών, μαρμελάδα εσπεριδοειδών, κίτρο, μέλι, μπαχαρικά.

Ευγενικές τανίτες, ισορροπημένη οξύτητα, πληθωρική επίγευση.

 

ZITSA-EPILOGES-2016ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας, Λευκός Βιολογικός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Βιολογικός.
Παραγωγή:12000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής είναι βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκονται στην περιοχή Μοναστήρι και Λογγιότες της Ζίτσας. Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο, με μέτριες κλίσεις.
Παραγωγή ανά στρέμμα:700 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες. Όλη η διαδικασία γίνεται σε ξεχωριστή γραμμή από το υπόλοιπο γλεύκος.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,3 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και ανανά / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο, αρωματική επίγευση μακράς διάρκειας.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, λευκά κρέατα και σάλτσες, ζυμαρικά, μαλακά τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2006.

ZITSA-HPEIRWTIKO-2016ΚΛΗΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Τοπικός Ηπειρωτικός Οίνος Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 60%, άλλες λευκές ηπειρωτικές ποικιλίες 40%.
Παραγωγή:15000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται σε περιοχές του νομού Ιωαννίνων.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες. Τα σταφύλια των διαφόρων ποικιλιών συνοινοποιούνται.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 11,5%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: πρασινοκίτρινο / Μύτη: εσπεριδοειδή / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, κρέατα λευκά, ζυμαρικά, παραδοσιακά τυριά της Ηπείρου.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:1998.

ZITSA-CLASSIKO-2016ΖΙΤΣΑ CLASSICO

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 100%.
Παραγωγή:120000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στις πλαγιές του Καλαμά και στην περιοχή Μοναστήρι και Ρουσόπουλο της Ζίτσας . Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο, με μέτριες έως μεγάλες κλίσεις.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο, αρωματική επίγευση.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, λευκά κρέατα και σάλτσες, ζυμαρικά, μαλακά τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:
1982.

ZITSA-OREINES-DIADROMES-2016ΟΡΟΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Λευκός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ποικιλιακός Οίνος Ηπείρου
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Chardonnay 70% Traminer 30%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Chardonnay & Traminer Ζίτσα ( Περιοχή Δραγατσούρα 700μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Chardonnay & Traminer δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 8h στους 10o C. Ακολουθεί πίεση σε πνευματικά πιεστήρια, απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας 13-16 oC που διαρκεί 20 - 30 ημέρες.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονες αρωματικές αποχρώσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τα άνθη λουλουδιών, εσπεριδοειδή, πεπόνι, ροδάκινο, εξωτικά φρούτα. Αρωματική και γευστική
πολυπλοκότητα και ισορροπία με ευχάριστη και δροσερή οξύτητα.

 

escape-1ESCAPE

Ροζέ & Λευκός αφρώδης

Ροζέ και λευκός φυσικός αφρώσης οίνος απο εξαίρετες ελληνικές ποικιλίες. Προϊόν δεύτερης ζύμωσης με τη μέθοδο κλειστής δεξαμενής για την παραγωγή φυσαλίδας.

Φρέσκοι,δροσεροί αφρώδεις οίνοι μοντέρνοι και νεανικοί καταφέρνουν να διαφοροποιηθούν απο την κλασσική σαμπάνια. Σε ατομική φιάλη καθίστανται ιδανικοί για κάθε περίσταση.

AURELIAΑURELIA

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Τοπικός Οίνος ροζέ Αφρώδης
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 70% Βλάχικο, Μπεκάρι 30%
Περιοχή αμπελώνων:Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή της Ορεινής Ζίστας. Το έδαφος είναι αΑσβεστολιθικό και καλά στραγγιζόμενο
Παραγωγή ανά στρέμμα:800 Kg για την Ντεμπίνα, 600 Kg για το Βλάχικο και Μπεκάρι
Οινοποίηση:Συνοινοποίηση των ποικιλιών Ντεμπίνα με το Βλάχικο και το Μπεκάρι σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με μικρή εκχύλιση για την πρώτη ζύμωση. Για τη δεύτερη ζύμωσε απαιτείται χρόνος οκτώ μηνών με επιλεγμένο μύκητα και συνεχή επαφή του μύκητα με το προϊόν ώστε να επιτευχτεί μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη 12.0%, Οξύτητα 5,8 g/l, Σάκχαρα 17 g/l
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Χρώμα: Ζωηρό έντονο τριανταφυλλί / Μύτη: Άρωμα κόκκινων φρούτων και ιδιαίτερα φράουλας με νύξεις ψωμιού από την επαφή του οίνου με τις ζύμες / Στόμα: Διακριτική παρουσία ταννινών ,ισορροπημένη γεύση και έντονη οξύτητα συνεχής έκλιση μικρής φυσαλίδας αερίου επιβεβαιώνει την ποιότητά του
Συνδυασμός με το φαγητό:Ζυμαρικά και πίτες , λευκά και κόκκινα κρέατα , κίτρινα τυριά και αλλαντικά καθώς ψάρια και θαλασσινά Πίνεται στους 6-8 C
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2011
Συνθήκες συντήρησης:Σταθερή θερμοκρασία 11 – 13 C, σκοτεινό μέρος χωρίς οσμές και κραδασμούς

ZITSA IMIAFRWDESΖΙΤΣΑ ΗΜΙΑΦΡΩΔΗΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 100%.
Παραγωγή:40000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή Αλτσιά και Πρωτόπαπα της Ζίτσας. Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί 25 ημέρες. Μετά την ωρίμανση του νέου κρασιού την άνοιξη υφίσταται δεύτερη ζύμωση και μετατρέπεται σε αφρώδες.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5,8 γρ/Λ, σάκχαρα 10 γρ/Λ.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και μήλου / Στόμα: φρουτώδες, συναρπαστικά νευρικό, αρωματική επίγευση.
Συνδυασμός με το φαγητό:Ψάρια, οστρακοειδή, λευκά κρέατα και σάλτσες, αλλά και μόνο του σαν aperitif στην αρχή ή με τα desserts στο τέλος του φαγητού.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:1973.

ZOINOS-VLAXIKO-RED.jpgΒΛΑΧΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: ΠΓΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Βλάχικο 100%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.).
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΡΥΓΟΥ: Βλάχικο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ/ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία της σταφυλομάζας. Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα, μετρίου βάθους. Έντονο μπουκέτο με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένα δαμάσκηνα, μαύρο πιπέρι και πικρή σοκολάτα. Γεύση βελούδινη με νότες βανίλια και σχετικά υψηλή οξύτητα στο στόμα. Διακριτικές ταννίνες.
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: 12,00%

ZOINOS-OREINES-DIADROMES-RED-2016

ΖΟΙΝΟΣ - ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ερυθρός Πολυποικιλιακός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Αγιωργίτικο 80% Βλάχικο και Μπεκάρι 20%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο και Μπεκάρι Ζίτσα( Περιοχή Δραγατσούρα και μοναστήρι 700μ.), Αγιωργίτικο Νεμέα (500μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Βλάχικο και Μπεκάρι πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Αγιωργίτικο τέλος Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση της σταφυλομάζας σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μεγάλος χρόνος εκχύλισης των ποικιλιών σε υψηλότερη θερμοκρασία. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και ωριμάζουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ρουμπινί χρώμα. Έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα του δάσους, άγρια μούρα, μύρτιλα, βατόμουρα, κεράσια. Βελούδινη γεύση στο στόμα με καλά ισορροπημένες τανίνες.

Συνοδευει: Κόκκινο και λευκό κρέας στη σχάρα ή με κόκκινες σάλτσες
Κυνήγι
Τυριά και αλλαντικά
Ζυμαρικά
Ηπειρώτικα πιάτα με βάση το κρέας

ZOINOS-OREINES-DIADROMES-RED-IMIGLUKO-2016

ΖΟΙΝΟΣ - ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ερυθρός Πολυποικιλιακός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Αγιωργίτικο 50% Βλάχικο και Μπεκάρι 50%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο και Μπεκάρι Ζίτσα ( Περιοχή Δραγατσούρα και μοναστήρι 700μ.), Αγιωργίτικο Νεμέα (500μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Βλάχικο και Μπεκάρι πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Αγιωργίτικο τέλος Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση της σταφυλομάζας σε χαμηλή θερμοκρασία 8h στους 10ο C. Προσθήκη επιλεγμένου μύκητα για την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και στο τέλος γίνεται το τελικό χαρμάνι, το οποίο ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές πριν εμφιαλωθεί.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, άγρια μούρα και κεράσια. Η ισορροπία των τανινών δίνει μια βελούδινη γεύση στο στόμα και τα υπολοιπόμενα, αζύμωτα σάκχαρα μια απαλή και γλυκιά επίγευση.

ZOINOS-ARKTOUROS-2016

ΖΟΙΝΟΣ - ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

 Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ήπειρος - ΠΓΕ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Cabernet Sauvignon 60% Βλάχικο και Μπεκάρι 40%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Cabernet Sauvignon Ζίτσα (Αλτσιά Mοναστήρι) (ύψος 700μ.) Βλάχικο και Μπεκάρι (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Cabernet Sauvignon το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου Βλάχικο και Μπεκάρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλη θερμοκρασία της σταφυλομάζας. Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης με επιλεγμένους μύκητες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα ρουμπινί με κεραμειδή ανταύγειες. Ένα ιδιαίτερο χαρμάνι που παλαιώνει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια. Αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων του δάσους όπως μαύρα μούρα, αγριοκέρασα, δαμάσκηνα, μπαχάρια. Γεμάτο σώμα με μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

oreinesdiadromes-rozeΟΡΟΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος ροζέ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ποικιλιακός Οίνος Ηπείρου
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Chardonnay 70% Traminer 30%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Chardonnay & Traminer Ζίτσα ( Περιοχή Δραγατσούρα 700μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Chardonnay & Traminer δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 8h στους 10o C. Ακολουθεί πίεση σε πνευματικά πιεστήρια, απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας 13-16 oC που διαρκεί 20 - 30 ημέρες.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονες αρωματικές αποχρώσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τα άνθη λουλουδιών, εσπεριδοειδή, πεπόνι, ροδάκινο, εξωτικά φρούτα. Αρωματική και γευστική
πολυπλοκότητα και ισορροπία με ευχάριστη και δροσερή οξύτητα.

 

Ζοίνος - Ροζέ Κρασιά

zitsa

Η Ζοίνος Α.Ε. παράγει τους ονομαστούς οίνους της από σταφύλια των παραγωγών-μελών της που καλλιεργούνται στις απότομες, ασβεστολιθικής προέλευσης πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας. Μια εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών, η Ντεμπίνα, καλλιεργείται εδώ παραδοσιακά σε υψόμετρο 700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι παραγόμενοι από αυτή λευκοί οίνοι χαρακτηρίζονται από το ανοικτό πρασινοκίτρινο χρώμα τους, το λεπτό και διακριτικό άρωμα και την φρουτώδη και σπάνια για λευκούς οίνους, διάρκεια στη γεύση, ενώ αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητά τους στην επίγευση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια υπέροχη αίσθηση αρώματος. Η αμπελουργική ζώνη περιλαμβάνει έξι χωριά ( Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Καρίτσα, Λιγοψά, Κληματιά, Γαβρισιοί) με συνολική καλλιεργούμενη έκταση τα 2000 στρέμματα, ενώ το κέντρο της Ζίτσας απέχει 27 χλμ. από τα Γιάννενα.

ZOINOS-SEIRIOS-2016ΣΕΙΡΙΟΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Επιτραπέζιος Ροζέ.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ξινόμαυρο 60% Μπεκάρι και Βλάχικο 40%.
Παραγωγή:5000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται για τις παραδοσιακές ηπειρωτικές ποικιλίες Μπεκάρι και Βλάχικο σε αμπελώνες της ζώνης. Το Ξυνόμαυρο προέρχεται από αμπελώνες της περιοχής Αμυνταίου.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Το γλεύκος ζυμώνεται με τα στέμφυλα για 24-36 ώρες στους 25 °C. Εν συνεχεία το ζυμούμενο νέο κρασί διαχωρίζεται και περατώνει τη ζύμωση στους 18 °C.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Χρώμα: ζωηρό χρώμα ροδιού / Μύτη: φραγκοστάφυλο / Στόμα: φρέσκο, νευρώδες.
Συνδυασμός με το φαγητό:Ψάρια, κρέατα με ελαφρές σάλτσες, ζυμαρικά, όλα τα τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:1993.

BOROINOSΒΟΡΟΙΝΟΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Επιτραπέζιος Οίνος, σε τρεις παραλλαγές Ξηρού τύπου Λευκού-Ροζέ-Ερυθρού και ενός Ημίγλυκου Ροζέ και καθένα σε συσκευασία ασκού των 5, 10 και 20 Λίτρων.
Ποικιλιακή σύνθεση:Παραδοσιακές ποικιλίες της Ηπείρου σε ανάμιξη με άλλες ελληνικές ποικιλίες κύρια Ροδίτη.
Παραγωγή:2000 τόνοι.
Παραγωγή ανά στρέμμα:1000-1200 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:οι διάφορες ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και με προσθήκη επιλεγμένου μύκητα. Στη συνέχεια αναμιγνύονται για να επιτευχθούν τα τελικά χαρμάνια.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη ~11,5%, οξύτητα 4,7-5 γρ/Λ, σάκχαρα 5 γρ/Λ στα ξηρά και 30 γρ/Λ στο ημίγλυκο.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Τα κρασιά που κυκλοφορούν στην κατηγορία του Βοροινού διακρίνονται για τα άψογα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά και στην κατηγορία τους το καθένα συναγωνίζονται επιτυχώς τα εμφιαλωμένα της μεσαίας κατηγορίας γι' αυτό και θεωρούνται δίκαια από τους φανατικούς φίλους τους σαν το καλύτερο ελληνικό κρασί σε ασκό.
Συνδυασμός με το φαγητό:Ανακαλύψτε αμέτρητους συνδυασμούς των ποικιλιών του Βοροινού με τα διάφορα πιάτα.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2001.

Η φιλοσοφία του Βοροινού
Ο ασκός αποτελεί μια μοντέρνα συσκευασία που καταφέρνει να διατηρεί το κρασί αναλλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και δεν επιτρέπει ουσιαστικά στον αέρα να μπει στο εσωτερικό του ακόμη και όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται κάτι που δεν μπορεί να κάνει ούτε η φιάλη όταν ανοιχτεί. Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσομε τον Βοροινό σκεφτήκαμε ότι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσφέρομε ένα καλό κρασί σε μια πολύ προσιτή τιμή. Έτσι αποφεύγοντας τις μέχρι τότε συνήθειες της αγοράς που υποβάθμιζαν τον ασκό σε λύση για τα ακατάλληλα και υποβαθμισμένα κρασιά αποφασίσαμε να προσφέρουμε με τον Βοροινό ένα καλό κρασί εξίσου προσεγμένο όσο και τα εμφιαλωμένα.