debina-orangeDEBINA ORANGE

Λευκός ξηρός Ντεμπίνα 12%vol

Κεχριμπαρένιο χρώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Αρώματα ξηρών καρπών, μαρμελάδα εσπεριδοειδών, κίτρο, μέλι, μπαχαρικά.

Ευγενικές τανίτες, ισορροπημένη οξύτητα, πληθωρική επίγευση.

 

ZITSA-EPILOGES-2016ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας, Λευκός Βιολογικός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Βιολογικός.
Παραγωγή:12000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής είναι βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκονται στην περιοχή Μοναστήρι και Λογγιότες της Ζίτσας. Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο, με μέτριες κλίσεις.
Παραγωγή ανά στρέμμα:700 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες. Όλη η διαδικασία γίνεται σε ξεχωριστή γραμμή από το υπόλοιπο γλεύκος.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,3 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και ανανά / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο, αρωματική επίγευση μακράς διάρκειας.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, λευκά κρέατα και σάλτσες, ζυμαρικά, μαλακά τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2006.

ZITSA-HPEIRWTIKO-2016ΚΛΗΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Τοπικός Ηπειρωτικός Οίνος Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 60%, άλλες λευκές ηπειρωτικές ποικιλίες 40%.
Παραγωγή:15000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται σε περιοχές του νομού Ιωαννίνων.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες. Τα σταφύλια των διαφόρων ποικιλιών συνοινοποιούνται.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 11,5%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: πρασινοκίτρινο / Μύτη: εσπεριδοειδή / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, κρέατα λευκά, ζυμαρικά, παραδοσιακά τυριά της Ηπείρου.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:1998.

ZITSA-CLASSIKO-2016ΖΙΤΣΑ CLASSICO

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 100%.
Παραγωγή:120000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στις πλαγιές του Καλαμά και στην περιοχή Μοναστήρι και Ρουσόπουλο της Ζίτσας . Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο, με μέτριες έως μεγάλες κλίσεις.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί ~25 ημέρες.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5-5,5 γρ/Λ, σάκχαρα.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:
Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών / Στόμα: φρουτώδες, ισορροπημένο, αρωματική επίγευση.
Συνδυασμός με το φαγητό:
Ψάρια, λευκά κρέατα και σάλτσες, ζυμαρικά, μαλακά τυριά.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:
1982.

ZITSA-OREINES-DIADROMES-2016ΟΡΟΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Λευκός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ποικιλιακός Οίνος Ηπείρου
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Chardonnay 70% Traminer 30%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Chardonnay & Traminer Ζίτσα ( Περιοχή Δραγατσούρα 700μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Chardonnay & Traminer δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 8h στους 10o C. Ακολουθεί πίεση σε πνευματικά πιεστήρια, απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας 13-16 oC που διαρκεί 20 - 30 ημέρες.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονες αρωματικές αποχρώσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τα άνθη λουλουδιών, εσπεριδοειδή, πεπόνι, ροδάκινο, εξωτικά φρούτα. Αρωματική και γευστική
πολυπλοκότητα και ισορροπία με ευχάριστη και δροσερή οξύτητα.