ZOINOS-VLAXIKO-RED.jpgΒΛΑΧΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: ΠΓΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Βλάχικο 100%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.).
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΡΥΓΟΥ: Βλάχικο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ/ΩΡΙΜΑΝΣΗ: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία της σταφυλομάζας. Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα, μετρίου βάθους. Έντονο μπουκέτο με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένα δαμάσκηνα, μαύρο πιπέρι και πικρή σοκολάτα. Γεύση βελούδινη με νότες βανίλια και σχετικά υψηλή οξύτητα στο στόμα. Διακριτικές ταννίνες.
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: 12,00%

ZOINOS-OREINES-DIADROMES-RED-2016

ΖΟΙΝΟΣ - ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ερυθρός Πολυποικιλιακός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Αγιωργίτικο 80% Βλάχικο και Μπεκάρι 20%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο και Μπεκάρι Ζίτσα( Περιοχή Δραγατσούρα και μοναστήρι 700μ.), Αγιωργίτικο Νεμέα (500μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Βλάχικο και Μπεκάρι πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Αγιωργίτικο τέλος Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση της σταφυλομάζας σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μεγάλος χρόνος εκχύλισης των ποικιλιών σε υψηλότερη θερμοκρασία. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και ωριμάζουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ρουμπινί χρώμα. Έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα του δάσους, άγρια μούρα, μύρτιλα, βατόμουρα, κεράσια. Βελούδινη γεύση στο στόμα με καλά ισορροπημένες τανίνες.

Συνοδευει: Κόκκινο και λευκό κρέας στη σχάρα ή με κόκκινες σάλτσες
Κυνήγι
Τυριά και αλλαντικά
Ζυμαρικά
Ηπειρώτικα πιάτα με βάση το κρέας

ZOINOS-OREINES-DIADROMES-RED-IMIGLUKO-2016

ΖΟΙΝΟΣ - ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ερυθρός Πολυποικιλιακός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Αγιωργίτικο 50% Βλάχικο και Μπεκάρι 50%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο και Μπεκάρι Ζίτσα ( Περιοχή Δραγατσούρα και μοναστήρι 700μ.), Αγιωργίτικο Νεμέα (500μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Βλάχικο και Μπεκάρι πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Αγιωργίτικο τέλος Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση της σταφυλομάζας σε χαμηλή θερμοκρασία 8h στους 10ο C. Προσθήκη επιλεγμένου μύκητα για την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και στο τέλος γίνεται το τελικό χαρμάνι, το οποίο ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές πριν εμφιαλωθεί.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, άγρια μούρα και κεράσια. Η ισορροπία των τανινών δίνει μια βελούδινη γεύση στο στόμα και τα υπολοιπόμενα, αζύμωτα σάκχαρα μια απαλή και γλυκιά επίγευση.

ZOINOS-ARKTOUROS-2016

ΖΟΙΝΟΣ - ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

 Βασικά χαρακτηριστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ήπειρος - ΠΓΕ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Cabernet Sauvignon 60% Βλάχικο και Μπεκάρι 40%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Cabernet Sauvignon Ζίτσα (Αλτσιά Mοναστήρι) (ύψος 700μ.) Βλάχικο και Μπεκάρι (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.)

Ημερομηνίες τρύγου: Cabernet Sauvignon το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου Βλάχικο και Μπεκάρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλη θερμοκρασία της σταφυλομάζας. Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης με επιλεγμένους μύκητες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

Αλκοολικός τίτλος: 12,00%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα ρουμπινί με κεραμειδή ανταύγειες. Ένα ιδιαίτερο χαρμάνι που παλαιώνει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια. Αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων του δάσους όπως μαύρα μούρα, αγριοκέρασα, δαμάσκηνα, μπαχάρια. Γεμάτο σώμα με μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.