escape-1ESCAPE

Ροζέ & Λευκός αφρώδης

Ροζέ και λευκός φυσικός αφρώσης οίνος απο εξαίρετες ελληνικές ποικιλίες. Προϊόν δεύτερης ζύμωσης με τη μέθοδο κλειστής δεξαμενής για την παραγωγή φυσαλίδας.

Φρέσκοι,δροσεροί αφρώδεις οίνοι μοντέρνοι και νεανικοί καταφέρνουν να διαφοροποιηθούν απο την κλασσική σαμπάνια. Σε ατομική φιάλη καθίστανται ιδανικοί για κάθε περίσταση.

AURELIAΑURELIA

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Τοπικός Οίνος ροζέ Αφρώδης
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 70% Βλάχικο, Μπεκάρι 30%
Περιοχή αμπελώνων:Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή της Ορεινής Ζίστας. Το έδαφος είναι αΑσβεστολιθικό και καλά στραγγιζόμενο
Παραγωγή ανά στρέμμα:800 Kg για την Ντεμπίνα, 600 Kg για το Βλάχικο και Μπεκάρι
Οινοποίηση:Συνοινοποίηση των ποικιλιών Ντεμπίνα με το Βλάχικο και το Μπεκάρι σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με μικρή εκχύλιση για την πρώτη ζύμωση. Για τη δεύτερη ζύμωσε απαιτείται χρόνος οκτώ μηνών με επιλεγμένο μύκητα και συνεχή επαφή του μύκητα με το προϊόν ώστε να επιτευχτεί μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη 12.0%, Οξύτητα 5,8 g/l, Σάκχαρα 17 g/l
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Χρώμα: Ζωηρό έντονο τριανταφυλλί / Μύτη: Άρωμα κόκκινων φρούτων και ιδιαίτερα φράουλας με νύξεις ψωμιού από την επαφή του οίνου με τις ζύμες / Στόμα: Διακριτική παρουσία ταννινών ,ισορροπημένη γεύση και έντονη οξύτητα συνεχής έκλιση μικρής φυσαλίδας αερίου επιβεβαιώνει την ποιότητά του
Συνδυασμός με το φαγητό:Ζυμαρικά και πίτες , λευκά και κόκκινα κρέατα , κίτρινα τυριά και αλλαντικά καθώς ψάρια και θαλασσινά Πίνεται στους 6-8 C
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2011
Συνθήκες συντήρησης:Σταθερή θερμοκρασία 11 – 13 C, σκοτεινό μέρος χωρίς οσμές και κραδασμούς

ZITSA IMIAFRWDESΖΙΤΣΑ ΗΜΙΑΦΡΩΔΗΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Ονομασία Προέλευσης ΖΙΤΣΑ Ανώτερης Ποιότητας Λευκός.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ντεμπίνα 100%.
Παραγωγή:40000 φιάλες.
Περιοχή αμπελώνων:
Οι αμπελώνες παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή Αλτσιά και Πρωτόπαπα της Ζίτσας. Έδαφος ασβεστολιθικό, καλά στραγγιζόμενο.
Παραγωγή ανά στρέμμα:~900 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε πλαστικά καλάθια των 23 κιλών νωρίς το πρωί. Η γλευκοποίηση γίνεται σε ασυνεχή πιεστήρια και συλλέγεται ο πρόρρογος και το κλάσμα μέχρι 0,2 atm πίεση. Το γλεύκος ψύχεται στους 5 °C και διαυγάζεται. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C με επιλεγμένο μύκητα και διαρκεί 25 ημέρες. Μετά την ωρίμανση του νέου κρασιού την άνοιξη υφίσταται δεύτερη ζύμωση και μετατρέπεται σε αφρώδες.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη 12%, οξύτητα 5,8 γρ/Λ, σάκχαρα 10 γρ/Λ.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Χρώμα: ανοικτό πρασινοκίτρινο / Μύτη: διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και μήλου / Στόμα: φρουτώδες, συναρπαστικά νευρικό, αρωματική επίγευση.
Συνδυασμός με το φαγητό:Ψάρια, οστρακοειδή, λευκά κρέατα και σάλτσες, αλλά και μόνο του σαν aperitif στην αρχή ή με τα desserts στο τέλος του φαγητού.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:1973.