ksinomavro-leyko-naousasΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΛΕΥΚΟ - ΝΑΟΥΣΑΣ

Περιγραφή

Ημίξηρος οίνος με αρώματα από ροδάκινο και βερίκοκο. Λευκή οινοποίηση, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία του πρώτου χυμού από τα ερυθρά σταφύλια (blanc de noire). Συνοδεύει ιδανικά ελαφριά γεύματα με θαλασσινά και λευκά κρέατα. Σερβίρεται στους 10-12°C.

Προέλευση: Νάουσα

Βαθμοί: 11,5 % alc./Vol

MALAGOUZIA LEFKOΛΕΥΚΟ-ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Περιγραφή

Κιτρινωπός ξηρός οίνος πλημμυρισμένος από νότες λουλουδιών και φρούτων. Συνοδεύει θαλασσινά, ψητά ψάρια, κρεατικά με άσπρη σάλτσα αλλά και κινέζικα πιάτα. Σερβίρεται στους 9 - 11°C.

Προέλευση: -
Βαθμοί: 12% alc./vol.

kritiko leykoΛΕΥΚΟ-ΚΡΗΤΙΚΟ

Περιγραφή

Ξηρό από θραψαθήρι. Άρωμα από εξωτικά φρούτα . Ισορροπημένο με μακρά επίγευση. Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, ψητά ψάρια, τονοσαλάτες. Σερβίρεται στους 10° C.

Προέλευση: Κρήτη
Βαθμοί: 12,5% alc./vol.

retsina sabbatianoΡΕΤΣΙΝΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

Περιγραφή

Ξηρό, πιπεράτο με χαρακτηριστική πικάντικη γεύση ρετσίνας. Συνοδεύει κάθε παραδοσιακό ελληνικό πιάτο όπως λαδερά , όσπρια, ελληνικές σαλάτες.Πίνεται στους 8 - 10°C.

Προέλευση: Μεσόγεια - Μέγαρα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

mesenikola karditsasΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Περιγραφή

Ξηρό αρωματικό με μέτρια πυκνότητα. Συνοδεύει κρέατα με κόκκινες σάλτσες, τυριά, ψητά, αλλαντικά και φρούτα όπως μήλο. Ιδανικήθερμοκρασία σερβιρίσματος 18° C.

Προέλευση: Καρδίτσα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

roditisΡΟΔΙΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ

Περιγραφή

Ξηρό με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα και άρωμα κίτρινων φρούτων με γεμάτη γεύση. Συνδυάζεται με θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες. Σερβίρεται στους 10 - 12° C.

Προέλευση: Νεμέα
Βαθμοί: 12% alc./vol.

mpegleriΜΠΕΓΛΕΡΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

Περιγραφή

Ξηρό και δυνατό κρασί με ιδιαίτερη οξύτητα και άρωμα αγριολούλουδων.Συνοδεύει θαλασσινά, πουλερικά, ψητά στα κάρβουνα με λαδολέμονο.Απολαύστε το στους 8 - 10° C.

Προέλευση: Ικαρία
Βαθμοί: 13,5% alc./vol.

nyxteriΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Περιγραφή

Ξηρό από αθήρι ασύρτικο και αηδάνι. Συνοδεύει άριστα ψητά και λευκά κρέατα, ψητό καλαμάρι, έντονες πικάντικες γεύσεις και λιπαρά ψάρια. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12 - 14° C.

Προέλευση: Σαντορίνη
Βαθμοί: 13,5% alc./vol