MPIZIOS - ROUSALA

rousala-ροζε-κτημα-μπιζιος-βιολογικη-γεωργια 251Ρουσάλα

Περιοχή καλλιέργειας : Ασπρόκαμπος Νεμέας

Υψόμετρο : 800- 850 μέτρα

Σύσταση εδάφους : Αργιλλώδες, ασβεστολιθικό

Καλλιέργεια : 10 στρέμματα

Στρεμματική απόδοση : 900 κιλά/στρέμμα

Ποικιλία : Αγιωργίτικο

Οινοποίηση : Με αφαίμαξη μετά από 12-15 ώρες προζυμωτικής εκχύλισης
και ζύμωση σε χαμηλές ελεγχόμενες θερμοκρασίες 16-18 oC.

Επιδέχεται παλαίωση : Καταναλώνεται μέχρι 2 χρόνια από την χρονιά παραγωγής.
width="250px"bottle-rousala

Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά είναι το χρώμα κερασιού και άρωμα φρέσκων κόκκινων φρούτων με ευχάριστη δροσερή γεύση και αρωματική επίγευση. Προτάσεις γευστικών συνδυασμών: Σερβιρισμένο στους 8-12oC, πίνεται ευχάριστα σαν ορεκτικό. Συνδυάζεται όμως και με κρεατικά ή με θαλασσινά. Ιδανικό για γλυκόξινες σάλτσες. Εύκολα ταιριάζει με τυριά και φρούτα.