- ΜΠΙΖΙΟΣ - ΝΕΜΕΑ

mpizios-nemeaNEMEA

Περιοχή καλλιέργειας : Ασπρόκαμπος Νεμέας
Υψόμετρο : 800- 850 μέτρα
Σύσταση εδάφους : Αργιλλώδες, ασβεστολιθικό
Καλλιέργεια : 70 στρέμματα - βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση : 700 κιλά/στρέμμα

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Οινοποίηση : Κλασσική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση - Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής καi αμερικάνικης προέλευσης και παραμονή 6 μήνες σε φιάλες.
Οργανοληπτικά
χαρακτηριστικά : Κόκκινο πορφυρό, με αρώματα καπνού βανίλιας και ξύλου. Νότες γλυκού του κουταλιού κεράσι και φράουλα. Πληθωρικό σώμα και ευλύγιστες τανίνες που καταλήγουν σε μακρά επίγευση.
Επιδέχεται παλαίωση : 6-8 χρόνια.
Προτάσεις γευστικών συνδυασμών: Σερβιρισμένο στους 18° C, συνοδεύει ιδανικά κρέατα μαγειρεμένα με πλούσιες σάλτσες, καραμελωμένα φρούτα, αρωματικά βότανα και γλυκά λαχανικά. Συνδυάζεται ευχάριστα με καπνιστά τυριά.
ΝΕΜΕΑ: Ερυθρός ξηρός - Ο.Π.Α.Π.
Κ Τ Η Μ Α Μ Π Ι Ζ Ι Ο Σ