cympan-3ltCΥΜΠΑΝ 3LT

Περί οίνου:

Η ετικέτα φιλοτεχνήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας Έλληνα ζωγράφο Ευθύμιο Βαρλάμη με θέμα
Ο Χριστός στην Ελλάδα σήμερα και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βυζαντινού Μουσείου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία

Τύπος: Ερυθρός. ξηρός
Ποικιλίες: Merlot - Syrah - Ξινόμαυρο

Οινοποίηση:

Επιλεγμένοι αμπελώνες, προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά.

Κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης. Η εκχύλιση επιτυγχάνεται σε 5-6 ημέρες, στους 25-28οC. Ακολουθεί αποζύμωση και μηλογαλακτική ζύμωση. Δημιουργία χαρμανιού πριν την παλαίωση

Παλαίωση:

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 12 μήνες.

Χρώμα: Ζωηρό, βελούδινο πορφυρό

Μύτη:

Σύνθετο μπουκέτο, όπου αναδεικνύονται οι ομορφιές των ποικιλιών ξινόμαυρο, syrah και merlot σε συνδυασμό με τα αρώματα που προσδίδει το βαρέλι.

Γεύση:

Απολαυστικό με απαλές τανίνες και φρουτώδη αρωματική γεύση.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος:

Γύρω στους 18οC. Είναι μία απόλαυση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό.

Συνοδεύει: Ιδανικά κόκκινα κρέατα και τυριά

Αλκοόλη 13 % vol
Σάκχαρα 1.8 g/l
Ολική οξύτητα 5.7 g/l
pH 3.4

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα οινοποιεία που αντιπροσωπεύουμε περισσότερα οινοποιεία.