ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΙΖΙΟΣ-ΝΕΜΕΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Tsantiri-Wines 2

Το οινοποιείο Κτήμα Μπίζιος ιδρύθηκε από τον Ηλία Μπίζιο το 1998. Σκοπός του, η δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας.
Η Ελλάδα είναι η χώρα με την αρχαιότερη και τη μεγαλύτερη οινική παράδοση. Οι Έλληνες φρόντισαν και έδωσαν ένα θεό στο κρασί, τον Διόνυσο, που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Ειδικότερα η «αμπελόεσσα» Πελοπόννησος του Ομήρου με 600.000 στρέμματα αμπελώνων, αποτελεί το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της χώρας. Εστιάζοντας ακόμα περισσότερο οδηγούμαστε στα μονοπάτια του ημίθεου Ηρακλή, στην κόκκινο-μάνα Νεμέα, στην αμπελουργική ζώνη της οποίας βρίσκεται το Κτήμα Μπίζιος.

Ο Ηλίας Μπίζιος είναι γιός αμπελουργού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας , ένα ορεινό χωριό, που σκαρφαλώνει στα 900 μέτρα. Η επιλογή του να ασχοληθεί με τον οικογενειακό αμπελώνα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αγάπη του για την γη και τον καρπό του αμπελιού δεν του αφήναν άλλες επιλογές. Η ενασχόληση του όμως δεν έμεινε μόνο στην γη. Οραματίστηκε να κάνει κρασί και μέσα από αυτό να ταξιδέψει την γεύση της Ελλάδας στον κόσμο. Έφτιαξε το οινοποιείο του στην άκρη του αμπελώνα και αποτυπώνει την κάθε μέρα της ζωής του σταφυλιού στο κρασί που παράγει. Η αγαπημένη του ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο , σκούρο βαθύ κόκκινο σαν το αίμα του Ηρακλή που ο μύθος τον θέλει να τριγυρνά στα ίδια μέρη για να σκοτώσει το περιβόητο για την εποχή λιοντάρι της Νεμέας. Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας. Ο βιολογικός αμπελώνας με απόλυτο σεβασμό περιβαλον αποτυπώνεται ιδανικά μέσα από τα βιολογικά κρασιά που παράγει.

MELISANDY

ΡΟΥΣΑΛΑ

Επιλεγμένα κρασιά απο το Οινοποιείο Μπίζιος - Νεμέα

MELISANDY

NEMEA

Επιλεγμένα κρασιά απο το Οινοποιείο Μπίζιος - Νεμέα

MELISANDY

CABERNET SAUVIGNION

Επιλεγμένα κρασιά απο το Οινοποιείο Μπίζιος - Νεμέα

MELISANDY

SYMPOSIUM

Επιλεγμένα κρασιά απο το Οινοποιείο Μπίζιος - Νεμέα

MELISANDY

ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΜΠΟΣ

Επιλεγμένα κρασιά απο το Οινοποιείο Μπίζιος - Νεμέα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ wine-button

aspros-kamposΑΣΠΡΟΣ ΚΑΜΠΟΣ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελλοποννήσου

Περιοχή Καλλιέργειας: Απρόκαμπος Νεμέα

Υψόμετρο: 800 - 850 μέτρα

Ποικιλία: Chardonay (65%) & Μαλαγουζιά (35%)

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Κίτρινο με χρυσοπράσινες ανταύγιες, με νότες φρυγανισμένου ψωμιού, μπρίος & βανίλιας σε αρμονική συνύπαρξη με ώριμα εξωτικά φρούτα & καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Πλούσιο στόμα με βουτυράτη πληθωρική υφή, μεγάλη επίγευση που διαρκεί αφήνοντας στο τελείωμα νύξεις μελιού.

rousala-ροζε-κτημα-μπιζιος-βιολογικη-γεωργια 251Ρουσάλα

Περιοχή καλλιέργειας : Ασπρόκαμπος Νεμέας

Υψόμετρο : 800- 850 μέτρα

Σύσταση εδάφους : Αργιλλώδες, ασβεστολιθικό

Καλλιέργεια : 10 στρέμματα

Στρεμματική απόδοση : 900 κιλά/στρέμμα

Ποικιλία : Αγιωργίτικο

Οινοποίηση : Με αφαίμαξη μετά από 12-15 ώρες προζυμωτικής εκχύλισης
και ζύμωση σε χαμηλές ελεγχόμενες θερμοκρασίες 16-18 oC.

Επιδέχεται παλαίωση : Καταναλώνεται μέχρι 2 χρόνια από την χρονιά παραγωγής.
width="250px"bottle-rousala

Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά είναι το χρώμα κερασιού και άρωμα φρέσκων κόκκινων φρούτων με ευχάριστη δροσερή γεύση και αρωματική επίγευση. Προτάσεις γευστικών συνδυασμών: Σερβιρισμένο στους 8-12oC, πίνεται ευχάριστα σαν ορεκτικό. Συνδυάζεται όμως και με κρεατικά ή με θαλασσινά. Ιδανικό για γλυκόξινες σάλτσες. Εύκολα ταιριάζει με τυριά και φρούτα.

mpizios-nemeaNEMEA

Περιοχή καλλιέργειας : Ασπρόκαμπος Νεμέας
Υψόμετρο : 800- 850 μέτρα
Σύσταση εδάφους : Αργιλλώδες, ασβεστολιθικό
Καλλιέργεια : 70 στρέμματα - βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση : 700 κιλά/στρέμμα

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Οινοποίηση : Κλασσική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση - Ωρίμανση: 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής καi αμερικάνικης προέλευσης και παραμονή 6 μήνες σε φιάλες.
Οργανοληπτικά
χαρακτηριστικά : Κόκκινο πορφυρό, με αρώματα καπνού βανίλιας και ξύλου. Νότες γλυκού του κουταλιού κεράσι και φράουλα. Πληθωρικό σώμα και ευλύγιστες τανίνες που καταλήγουν σε μακρά επίγευση.
Επιδέχεται παλαίωση : 6-8 χρόνια.
Προτάσεις γευστικών συνδυασμών: Σερβιρισμένο στους 18° C, συνοδεύει ιδανικά κρέατα μαγειρεμένα με πλούσιες σάλτσες, καραμελωμένα φρούτα, αρωματικά βότανα και γλυκά λαχανικά. Συνδυάζεται ευχάριστα με καπνιστά τυριά.
ΝΕΜΕΑ: Ερυθρός ξηρός - Ο.Π.Α.Π.
Κ Τ Η Μ Α Μ Π Ι Ζ Ι Ο Σ


 

akratos-500x500CABERNET SAUVIGNION

Περιοχή καλλιέργειας : Ασπρόκαμπος Νεμέας
Υψόμετρο: 800 - 850 μέτρα
Σύσταση εδάφους : Αργιλλώδες
Καλλιέργεια : 10 στρέμματα - βιολογική γεωργία
Στρεμματική απόδοση : 700 κιλά/στρέμμα

Ποικιλίες : Cabernet Sauvignon - Αγιωργίτικο 60% - 40%
Οινοποίηση : Κλασσική ερυθρή οινοποίηση ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία. Ανάμειξη μετά το τέλος της οινοποίησης και την ωρίμανση σε βαρέλια.
Παλαίωση – Ωρίμανση: 12 – 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια, γαλλικής και αμερικάνικης προέλευσης και παραμονή 6 μήνες σε φιάλες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Έντονο βαθυκόκκινο, με αρώματα καπνιστού ξύλου και βανίλιας. Διακριτικές νότες μπαχαρικών όπως επίσης ώριμων αλλά και αποξηραμένων κόκκινων και μαύρων φρούτων. Πλούσιο δυνατό σώμα, με μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.
Επιδέχεται παλαίωση: 8-10 χρόνια.
Προτάσεις γευστικών συνδυασμών: Σερβιρισμένο στους 20°C συνδυάζεται με πλούσια εδέσματα, δυνατές σάλτσες, κόκκινα κρέατα. Καπνιστά τυριά και αλλαντικά ταιριάζουν αρμονικά μαζί του.

 

lagkirostsantiriSymposium

Υψόμετρο: 680 μέτρα
Ποικιλία σταφυλιού: ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Αχυροκίτρινο στο χρώμα, με αρώματα τριαντάφυλλου & μοσχολέμονου δροσίζει απαλά τον ουρανίσκο αφήνοντας ευχάριστη επίγευση με τραγανή οξύτητα.
Σερβίρεται σε θερμοκρασίες 8-11°C
Eίναι ιδανικό σαν ορεκτικό, συνοδεύει ντελικάτες γεύσεις και τελειώνει ένα γεύμα παρέα με λευκά τυριά ή φρούτα.