ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

tirnavou

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου με τους περίπου 500 αμπελουργούς μέλη του, δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής οίνων, αποσταγμάτων και ποτών και διακινεί τα προϊόντα του σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διοικείται από 7μελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και διευθύνεται από τον Γενικό Διευθυντή και τον αναπληρωτή του. Τα επιμέρους τμήματα είναι το Οινολογικό, το τμήμα Παραγωγής, το Οικονομικό και το τμήμα Εμπορίου και Μάρκετινγκ. Συμμετέχει σε επενδυτικά και σε ερευνητικά προγράμματα, είναι δραστήριο μέλος σε οργανώσεις και φορείς του κλάδου του, συμμετέχει σε εκδηλώσεις και εκθέσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία.

roditis

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ απο τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου

rodoinos

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ απο τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου

maistrali

ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ

Επιλεγμένα ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ απο τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ wine-button

evsomon kokkinoEVOSMON ΕΡΥΘΡΟΣ

Ερυθρός Ξηρός

Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Χρώμα απαλό κόκκινο, έντονο άρωμα ρόδων & τριαντάφυλλου, ευγενικό άγγιγμα των τανινών & ισορροπημένο στη γεύση με μακρύ τελείωμα που ολοκληρώνει το εκπληκτικό σύνολο.

 

 

mosxato 187

ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ

Κόκκινο ξηρό κρασί από μοσχάτο Τυρνάβου. Το άρωμα του Μοσχάτου ΚΥΡΙΑΡΧΟ στο κρασί αυτό με τη γεμάτη γεύση και το φωτεινό κόκκινο χρώμα.

"Αποκαλύπτεται" σε θερμοκρασία 12-14°C.

imiglykos pet 15 smallΗΜΙΓΛΥΚΟΣ 1.5L PET

Παράγεται αποκλειστικά από Μοσχάτο Τυρνάβου και ξεχωρίζει για τη αρωματική "απόχρωση τριαντάφυλλου".
Πίνεται ευχάριστα όλες τις στιγμές της ημέρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

kokkineli pet 5 smallΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 5L PET

Το κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο σταφύλι. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

kokkineli pet 15ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 1.5L PET

Το Μοσχάτο κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

kokkineliΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 5L

Το κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο σταφύλι. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

mosxato kokkineli2LΜΟΣΧΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ 2L

Το Μοσχάτο κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

namaΝΑΜΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚOΣ ΟΙΝΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ερυθρός γλυκός οίνος ΝΑΜΑ που προέρχεται από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah.
Ο έντονα αρωματικός του χαρακτήρας αποδίδεται στην ποικιλία που πολυεπίπεδα συμμετέχει χαρίζοντας αρώματα μελιού, τριαντάφυλλου, μπαχαρικών, ενώ το Syrah εκτός από τις «νότες» φρούτων του δάσους που προσφέρει, ενισχύει το σώμα του κρασιού και το βαθυκόκκινο του χρώμα.
Το ΝΑΜΑ Τυρνάβου είναι οίνος της Θείας Ευχαριστίας, όμως θα νιώσει κανείς ευχάριστη έκπληξη αν το απολαύσει ως επιδόρπιο οίνο συνοδεία γλυκού ή φρούτου ή ακόμα και με πάγο ως ιδιαίτερο ποτό.
Ο οίνος ΝΑΜΑ κατέχει κορυφαία θέση ως εκκλησιαστικός οίνος αλλά και για να συνοδεύει πολλές από τις ξεχωριστές μας στιγμές.

alikosΑΛΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Είναι οινοεπιλογή που σηματοδοτεί μια ακόμη διαδρομή της Οιναμπέλου στον τόπο μας.
Εκλεκτές ερυθρές ποικιλίες (Grenach Rouge, Cabernet Sauvignon, Merlot) της περιοχής που κάνουν πιο ποικιλόμορφο το σταφυλικό δυναμικό, βρήκαν μια έκφραση τους.
Ο οίνος αυτός εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών για να ταξιδέψει στο ποτήρι σας αφού "αναπτυχθεί" σε δρύινα βαρέλια.
Πίνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 18°C και συνοδεύει αρμονικά κόκκινα κρέατα.

rodoinosΡΟΔΟΙΝΟΣ ΕΠΙΤΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Ο ρόδινος είναι ημίγλυκος ερυθρός οίνος από την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου, μια ποικιλία που στον ελλαδικό χώρο σχεδόν ταυτίζεται με την περιοχή Τυρνάβου.
Το όνομα όπως και η παρουσίαση του κρασιού αυτού δημιουργήθηκε σαν μια έκφραση του έντονα αρωματικού του χαρακτήρα που θυμίζει τριαντάφυλλο καθώς και του φωτεινού του χρώματος σαν εκείνο των κόκκινων ρόδων.
Απολαύστε "Ροδοπέταλα" στο ποτήρι σας σε θερμοκρασία 10-12°C, με τη συνοδεία ιδιαίτερων πιάτων με κόκκινα κρέατα, με φρούτα και με επιδόρπια.

irisΙΡΙΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Η Ίρις παράγεται από Μοσχάτο Αμβούργου, ποικιλία που κυριαρχεί στην περιοχή Τυρνάβου.
Οίνος με φωτεινό χρώμα, με τυπικά ανθικά αρώματα τριαντάφυλλου, με γεμάτη ποικιλιακή γεύση μοσχάτου και έντονα αρωματική επίγευση.

syrahSYRAH ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Η ποικιλία μαύρων σταφυλιών Syrah ταξίδεψε και βρήκε θέση παντού στον κόσμο. Σ' αυτό το μακρύ της ταξίδι η ποικιλία αυτή εγκαταστάθηκε και απλώθηκε στον τυρναβίτικο αμπελώνα για να βρει και εδώ, στο πορφυρό κρασί αυτής της φιάλης, μια ακόμα έκφρασή της.
Το Syrah είναι ποικιλιακός ερυθρός Τοπικός οίνος Τυρνάβου που χαρακτηρίζεται από την αρωματική σύνθεση ώριμων κόκκινων φρούτων πάνω σε φόντο μπαχαρικών και για τις διακριτικές του τανίνες.

Σερβίρεται στους 16-18°C με συνοδεία κόκκινων κρεάτων ή τυριών.

mosxato erithros smallΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι η ερυθρή ποικιλία σταφυλιών που αγαπούν οι μέλισσες και έλκονται από τον αρωματικό της χαρακτήρα. Κυρίαρχη ποικιλία στον αμπελώνα Τυρνάβου. Χαρακτηρίζει την περιοχή μας και την οινική της συμπεριφορά μια που σπάνια την συναντά κανείς στην υπόλοιπη χώρα.
Ο τοπικός ερυθρό οίνος από το ερυθρό Μοσχάτο παράγεται από επιλεγμένους αμπελώνες από όπου η ποικιλία δείχνει την αρωματική της κλάση τόσο σε ένταση όσο και σε πολυπλοκότητα.

Ο ερυθρός Ξηρός σερβίρεται στους 16-18°C.

evosmon lefkoEVOSMON ΛΕΥΚΟΣ

Λευκός Ξηρός

Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Εκρηκτικά αρώματα τριανταφύλλου που συνεπαίρνουν με το άνοιγμα της φιάλης είναι η ταυτότητα αυτής της ιδιαίτερης ποικιλίας. Ασυνήθιστο, ανάλαφρο και απροσδόκητα μοντέρνο με ξεχωριστή πολυπλοκότητα.

areto pet 5 smallΑΡΕΤΟ 5L PET

Το Αρέτο είναι λευκό ξηρό κρασί με ξεχωριστή γεύση και λεπτό άρωμα που παράγεται με μεράκι από ισορροπημένο χαρμάνι των ποικιλιών Ροδίτη και Ugni Blanc.
Πίνεται σε θερμοκρασία 8-10°C.

areto pet 15ΑΡΕΤΟ 1.5L PET

Το Αρέτο είναι λευκό ξηρό κρασί με ξεχωριστή γεύση και λεπτό άρωμα που παράγεται με μεράκι από ισορροπημένο χαρμάνι των ποικιλιών Ροδίτη και Ugni Blanc.
Πίνεται σε θερμοκρασία 8-10°C.

aretoΑΡΕΤΟ 5L

Το Αρέτο είναι λευκό ξηρό κρασί με ξεχωριστή γεύση και λεπτό άρωμα που παράγεται με μεράκι από ισορροπημένο χαρμάνι των ποικιλιών Ροδίτη και Ugni Blanc.
Πίνεται σε θερμοκρασία 8-10°C.

areto2LΑΡΕΤΟ 2L

Το Αρέτο είναι λευκό ξηρό κρασί με ξεχωριστή γεύση και λεπτό άρωμα που παράγεται με μεράκι από ισορροπημένο χαρμάνι των ποικιλιών Ροδίτη και Ugni Blanc.
Πίνεται σε θερμοκρασία 8-10°C.

aretakiΑΡΕΤΑΚΙ

Λευκό ξηρό κρασί που χαρακτηρίζεται από το λαμπερό χρώμα, τη φρεσκάδα και το ευχάριστο άρωμα. Αρμονική σύνθεση λευκών ποικιλιών που μπορεί να συνοδεύει απολαυστικά όλες μας τις στιγμές.
Πίνεται σε θερμοκρασία 8-10°C.

zefirosΖΕΦΥΡΟΣ

Ο Ζέφυρος παράγεται από τις ποικιλίες Ροδίτη και Ugni Blanc της περιοχής Τυρνάβου.
Οίνος με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, με πλούσια αρωματική παλέτα ώριμων φρούτων και νότες λουλουδιών, με ισορροπημένη και στρογγυλή γεύση.
Πίνεται στους 10°C.

roditisΡΟΔΙΤΗΣ

Ο Ροδίτης (Αλεπού), ποικιλία σταφυλιού με εξέχουσα θέση στον ελληνικό αμπελώνα, στην ιστορική της πορεία άπλωσε πολλές και γερές ρίζες και στην περιοχή του Τυρνάβου, δομώντας με εξαιρετικό τρόπο τους λευκούς μας οίνους.
Στη φιάλη αυτή όμως ο Ροδίτης "σολάρει" με δεξιοτεχνία για να επιδείξει την αρωματική και γευστική του ικανότητα.
Ποικιλιακός Λευκός Τοπικός Οίνος Τυρνάβου με πληθωρικά αρώματα ώριμων φρούτων και στρογγυλεμένη γεμάτη γεύση που προσφέρεται γενναιόδωρα στις αισθήσεις μας σε θερμοκρασίες 10-12°C.
Θέλει βέβαια και το ταίρι του, τα λευκά κρέατα, τα θαλασσινά αλλά και τα φρούτα του "πάνε" !

thessalikosΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Το λευκό ξηρό κρασί, που τιμάει τον τόπο της καταγωγής του, φέρνει μέσα του τον πλούτο της Θεσσαλικής γης, φτιαγμένα με μεράκι από διαλεγμένα σταφύλια των εκλεκτών ποικιλιών Μπαντίκι (30%) και ροδίτη (70%).
Το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα του, το λεπτό άρωμα του, και η πλούσια φρουτώδης γεύση του, προκαλούν να ξαναέρθει το ποτήρι στα χείλη και μας κάνει σοβαρά να πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε τι ήταν το νέκταρ των θεών του Ολύμπου.. και σας το προσφέρουμε.
Παράγεται από τον Οινοποιητικό Συν/σμο Τυρνάβου και διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα, σε αριθμημένες φιάλες.
Πίνετε σε θερμοκρασία 8-10°C.

mosxato leukosΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι η ερυθρή ποικιλία σταφυλιών που αγαπούν οι μέλισσες και έλκονται από τον αρωματικό της χαρακτήρα. Κυρίαρχη ποικιλία στον αμπελώνα Τυρνάβου. Χαρακτηρίζει την περιοχή μας και την οινική της συμπεριφορά μια που σπάνια την συναντά κανείς στην υπόλοιπη χώρα.
Ο τοπικός ερυθρός & λευκός οίνος από το ερυθρό Μοσχάτο παράγεται από επιλεγμένους αμπελώνες από όπου η ποικιλία δείχνει την αρωματική της κλάση τόσο σε ένταση όσο και σε πολυπλοκότητα.
Ο Λευκός Ξηρός σερβίρεται στους 10-12°C.

evosmon rozeΕΥΟΣΜΟΝ ΡΟΖΕ

Ροζέ ημίξηρος

Μοσχάτο μάυρο τυρνάβου

Εκρηκτικά αρώματα τραιντάφυλλου που συνεπαίρνουν με το άνοιγμα της φιάλης είναι η ταυτότητα αυτής της ιδιαίτερης ποικιλίας.

Ασυνήθιστο ανάλαφρο και απροσδόκητα μοντέρνο με ξεχωριστή πολυπλοκότητα.

 

 

maistraliΜΑΪΣΤΡΑΛΙ

Το ροζέ κρασί που παράγεται από την αρωματική ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου.
Η οινοποίηση του γίνεται με την κλασική μέθοδο σε ανοξείδωτους οινοποιητές, όπου ο σταφυλοπολτός παραμένει για μερικές ώρες, σε συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του αρώματος και την εκχύλιση μέρους των συστατικών της φλούδας των σταφυλιών.
Η αλκοολική ζύμωση που ακολουθεί γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για τη διατήρηση των αραιών χαρακτηριστικών που οφείλονται στην ποικιλία του σταφυλιού.
Πίνεται δροσερό (θερμοκρασία 10-12°C) και συνοδεύει ευχάριστα κρύα πιάτα, ζυμαρικά, φρούτα.