BOROINOSΒΟΡΟΙΝΟΣ

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:Επιτραπέζιος Οίνος, σε τρεις παραλλαγές Ξηρού τύπου Λευκού-Ροζέ-Ερυθρού και ενός Ημίγλυκου Ροζέ και καθένα σε συσκευασία ασκού των 5, 10 και 20 Λίτρων.
Ποικιλιακή σύνθεση:Παραδοσιακές ποικιλίες της Ηπείρου σε ανάμιξη με άλλες ελληνικές ποικιλίες κύρια Ροδίτη.
Παραγωγή:2000 τόνοι.
Παραγωγή ανά στρέμμα:1000-1200 κιλά.
Σύστημα μόρφωσης:Διπλό κορδόνι Gordon.
Οινοποίηση:οι διάφορες ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και με προσθήκη επιλεγμένου μύκητα. Στη συνέχεια αναμιγνύονται για να επιτευχθούν τα τελικά χαρμάνια.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:Αλκοόλη ~11,5%, οξύτητα 4,7-5 γρ/Λ, σάκχαρα 5 γρ/Λ στα ξηρά και 30 γρ/Λ στο ημίγλυκο.
Οργανοληπτικοί χαρακτήρες:Τα κρασιά που κυκλοφορούν στην κατηγορία του Βοροινού διακρίνονται για τα άψογα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά και στην κατηγορία τους το καθένα συναγωνίζονται επιτυχώς τα εμφιαλωμένα της μεσαίας κατηγορίας γι' αυτό και θεωρούνται δίκαια από τους φανατικούς φίλους τους σαν το καλύτερο ελληνικό κρασί σε ασκό.
Συνδυασμός με το φαγητό:Ανακαλύψτε αμέτρητους συνδυασμούς των ποικιλιών του Βοροινού με τα διάφορα πιάτα.
Έτος πρώτης κυκλοφορίας:2001.

Η φιλοσοφία του Βοροινού
Ο ασκός αποτελεί μια μοντέρνα συσκευασία που καταφέρνει να διατηρεί το κρασί αναλλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και δεν επιτρέπει ουσιαστικά στον αέρα να μπει στο εσωτερικό του ακόμη και όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται κάτι που δεν μπορεί να κάνει ούτε η φιάλη όταν ανοιχτεί. Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσομε τον Βοροινό σκεφτήκαμε ότι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσφέρομε ένα καλό κρασί σε μια πολύ προσιτή τιμή. Έτσι αποφεύγοντας τις μέχρι τότε συνήθειες της αγοράς που υποβάθμιζαν τον ασκό σε λύση για τα ακατάλληλα και υποβαθμισμένα κρασιά αποφασίσαμε να προσφέρουμε με τον Βοροινό ένα καλό κρασί εξίσου προσεγμένο όσο και τα εμφιαλωμένα.